V'Kings Community

This forum is created by NOLANE for the V'Kings MC community.
 
HomeGalleryPortalCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Forum Baru: http://forum.v-kings.com/
Sat Oct 18, 2008 6:27 am by Admin

» Kuala Lumpur Bike Week '08
Sat Oct 18, 2008 12:49 am by amd_v535

» SAMBUTAN RUMAH TERBUKA MUAR BIKERS
Fri Oct 17, 2008 1:34 pm by nolane

» V'kings Sembang-Sembang
Fri Oct 17, 2008 1:24 pm by nolane

» KENKAWAN DAH UPGREADE MOTOT
Fri Oct 17, 2008 1:22 pm by nolane

» RIDE KE PENANG AMBIL CBX HASIM SABTU INI..
Wed Oct 15, 2008 6:14 pm by EvilPenguin

» BERITA HARI INI / TODAY'S NEWS.
Wed Oct 15, 2008 3:46 pm by nolane

» Forum Baru: http://forum.v-kings.com/
Tue Oct 14, 2008 8:23 pm by Admin

» OPEN HOUSE
Tue Oct 14, 2008 12:21 pm by a w o i

» Helmet kura-kura diharamkan
Sat Oct 11, 2008 7:34 am by Nabil

Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Forum

Share | 
 

 BIKE FEST PENANG....

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Next
AuthorMessage
hafizazzim
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 521
Location : one step only
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: BIKE FEST PENANG....   Mon Aug 25, 2008 12:29 pm

CD`23 wrote:
mane report bebudak nihs...nak tau jugak ape cer pi utara nihs...pada yang terlibat tolong kasi report.

terlalu banyak peristiwa dan perkara berlaku ride kali ni....penat tapi seronok gila baban...... sume akhirnya berjalan lancar.... cuma moto aku buat hal skit petang hari nak balik.... rasa starter carbon nyer hal.... bila dan jalan, panas.... enjin tak ley start balik.....

tapi hal2 lain yang berlaku ada kesempatan wa sambung.... tapi ari ni penat gila nak citer.... sampai rumah dalam kul 4 pagi.... basah lencun tapi hati2 masih berkobar2 ngan semangat.....waaaaarrrrrgggghhhhhh!!!!!!! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
Bulk23
roadkill
roadkill


Number of posts : 330
Age : 71
Location : Ipoh - KL - Ipoh
Registration date : 15/08/2007

PostSubject: Re: BIKE FEST PENANG....   Mon Aug 25, 2008 12:51 pm

congratulitas....yang penting slamat sampai smuanye...pepahal nanti kasi upload itu gambar...wa mau tengok.
Back to top Go down
View user profile
hafizazzim
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 521
Location : one step only
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: BIKE FEST PENANG....   Mon Aug 25, 2008 3:09 pm

CD`23 wrote:
congratulitas....yang penting slamat sampai smuanye...pepahal nanti kasi upload itu gambar...wa mau tengok.

tak per bulk .... nko bagi la gambar nko skeping dua... bole aku super impose masuk dalam gambar .... nanti orang tanya nko pun ada ride skali.... kuikuikuikuikuikui...
Back to top Go down
View user profile
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Re: BIKE FEST PENANG....   Mon Aug 25, 2008 3:14 pm

Alhamdulillah sumer pulang ngn selamat.. pd Azim jgn lak ko kecik hati, Pizan dah story siap pakai plan double-storey lg... bwk motot besar tak layak hati tak besar.. lek arrr... kepada sumer yg join Bike Fest Penang, wa ucapkan 'selamat menyambut hari natal yg ke-51'...
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
hafizz
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 662
Location : Setapak, KL
Registration date : 26/08/2007

PostSubject: Re: BIKE FEST PENANG....   Mon Aug 25, 2008 8:17 pm

alhamdulillah....selamat pulang pahlawan-pahlawan vkings sekelian....
Back to top Go down
View user profile
sky7777
prospect
prospect


Number of posts : 19
Registration date : 22/08/2007

PostSubject: Re: BIKE FEST PENANG....   Mon Aug 25, 2008 8:20 pm

ride yang betul 2 mencabar jiwa raga bikers dan fizikal motor. nantikan report selanjutnye ...meaw meaw kapun kap .... elephant
Back to top Go down
View user profile
asap hantu
roadkill
roadkill


Number of posts : 159
Location : Planet Zargus asparagus
Registration date : 05/08/2008

PostSubject: Re: BIKE FEST PENANG....   Tue Aug 26, 2008 12:27 am

untuk makluman semua, saya masih lagi dalam keadaan 'KOMA'. hanya Allah S.W.T, Pak Ajis, bung Pizan sama bung Lee saja yang tahu. Crying or Very sad
Back to top Go down
View user profile
hafizazzim
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 521
Location : one step only
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: BIKE FEST PENANG....   Tue Aug 26, 2008 12:30 am

asap hantu wrote:
untuk makluman semua, saya masih lagi dalam keadaan 'KOMA'. hanya Allah S.W.T, Pak Ajis, bung Pizan sama bung Lee saja yang tahu. Crying or Very sad

tak per aswad.... hang jangan koma lebih2.... ride kali ni aku rasa hang yang paling banyak dapat pengalaman.... takper adat baru naik moto...

p/s gambir2 kita dapat diselamat kan tidak???
Back to top Go down
View user profile
asap hantu
roadkill
roadkill


Number of posts : 159
Location : Planet Zargus asparagus
Registration date : 05/08/2008

PostSubject: Re: BIKE FEST PENANG....   Tue Aug 26, 2008 12:43 am

hafizazzim wrote:
asap hantu wrote:
untuk makluman semua, saya masih lagi dalam keadaan 'KOMA'. hanya Allah S.W.T, Pak Ajis, bung Pizan sama bung Lee saja yang tahu. Crying or Very sad

tak per aswad.... hang jangan koma lebih2.... ride kali ni aku rasa hang yang paling banyak dapat pengalaman.... takper adat baru naik moto...

p/s gambir2 kita dapat diselamat kan tidak???

memory card dah hantar untuk direscue. don't worry. harap-harap selamat
Back to top Go down
View user profile
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Re: BIKE FEST PENANG....   Tue Aug 26, 2008 1:30 am

Apo cito somonanyo nih.. gayo eh lain mcm yo... koba la apo kono eh si asap antu nih... scratch
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
nolane
Admin
Admin


Number of posts : 353
Age : 30
Location : Old Klang Road
Registration date : 12/08/2007

PostSubject: Re: BIKE FEST PENANG....   Tue Aug 26, 2008 10:06 am

Tajuk : Ride Vkings MC ke Penang Bike Week ( Arbadeen Resort, Bertam, Kepala Baras Penang) & Hatyai.

Tarikh : 22/8/2008 - 24/8/2008

Participant : Lee Vkings (XV535) - Marshall Depan, Safwan (Moto Sampan) - Last Man, Nolane (EN500), Giant (XV535), Sky (ZZR500) - Tukang Sapu, Bini Sky (ikut laki daaa..), Brader Ron (XV535), Din BDKL (XV535), Jack DBKL (XV535), Aswad (Asap Hantu) (XV535), Hj Amir (pakcik nolane) (ZZR1100), Leong Lawyer(XV535), Taukeh K Conner (EN500), Gegat & bini Gegat (di Penang)(XV535).

Kronologi Perjalanan

22/8/2008

Ride yg sepatutnya berlepas jam 8 malam telah berdelay ke jam lebih kurang 10:30 malam atas sebab-sebab cuaca dan teknikal motor. Moto nolane petrol leaking, Giang pun sama, sky bateri tak charging, aswad pun sama. Dengan hujan yg seakan-akan mencemburui perjalanan ini kami meneruskan juga perjalanan untuk ke Penang.

23/8/2008

First pit stop adalah di Tapah. Sampai Tapah ramai yg tunggu jam 12 tengah malam untuk isi minyak pasal kononnya minyak turun 50 sen tapi hampa bila tengok turun 15 sen jek. Yang lapar tu isi perut beli roti dan minum air tin. Dah kul 12 lebih kami memeruskan lagi perjalanan untuk ke pit stop kedua iaitu R&R Gunung Semanggul. Sampai di sana ntah pukul berapa tah masing-masing dah isi minyak lepas 20 minit camtu baru boss K Conner ngan safwan sampai. Rupanya brader ni tak biasa bawak laju. Dia bawak 90 - 100kmh jek. Mak aiii.... patut la si Safwan menyumpah seranah Laughing . Dah siap isi minyak semua gerak dulu aku safwan ngan pizan rilek jap tunggu brader K tu. Pastu kitorang decide untuk melepaskan brader K tu dulu dan kami kejar kemudian. So lepas dah 15 minit camtu kitorang pun bawak la rilek2. Alih2 jumpa balik brader K tu kat Juru (punya la pelan dia bawak Laughing Laughing Laughing ). Kitorang pun ikut je la dia (takkan nak tinggal kot). Sampai sungai petani dah dekat kul 4 pagi dan yg lain2 pun tengah tunggu kitorang. Dah siap check in semua semua gi makan kecuali aku ngan pakcik aku terus masuk bilik nak rilek2 badan. Bilik book 3 je. Satu bilik bagi kat sky n wife dan lagi 12 orang share2 2 bilik (bukan nak lepak hotel pun just untuk rehat badan je). Pukul 8 pagi masing2 siap nak ke Arbadeen Resort untuk Ride ke Pulau Pinang kul 9 pagi. Sampai sana tengok Shocked mak aii.... ramainye motot Shocked . Ok la maknanya ada sambutan la tu. Lepas aku dah register semua dan amik goody bag, semua ready untuk ride ke Pulau. Punya la ramai moto tapi ciri2 keselamatan tu memang bagus la (thanks to organizer).

Masa ke Pulau kitorang naik jambatan untuk nak rasa sea breeze masa bawak moto. Pit stop kat Padang Kota (aku ingat nak pusing pulau rupanya tak... chehh...) Sampai kat padang kota lepak sana dalam 40 minit jumpa kawan2 bikers yg lain sambil beramas mesra. Di sana organizer bekalkan ngan air mineral ngan buah epal best Laughing . So kat sana kitorang decide untuk berpecah dari group PBW untuk buat hal memasing (7 bijik moto ke danok the rest lepak pulau). Masa balik ke seberang moto semua balik naik feri bai..... first time moto aku nek ferry Laughing . Sampai kat seberang semua berenti kat BKE punya R&R tunggu moto2 yg lain. Tetiba aku dapat berita moto sky sorang tak naik ferry pasal dia nak naik lori Laughing . Last2 kitorang decide untuk join je la group PBW untuk lunch kat SP dulu then shoot ke border.

Abih lunch kol sky katanya moto dia mekanik tengah tengok. Aku tanya moto dia kompom boleh jalan ke dia cakap bulleh so kitorang cakap kitorang tunggu kat Gurun sambil2 buat insuran moto. Then bila sampai kat Gurun tunggu punya tunggu rasa cam boring je kat Gurun tu call sky lagi dan dia cakap moto dia dah leh start cuma nak tengok apa problem dia sebenarnya. Then kitorang cakap tunggu kat border je la pasal sini pun takde pape. Dia cakap ok then kitorang 6 bijik shoot terus sampai border tunggu dia kat stesen minyak BHP yg last sekali tu untuk isi minyak. Sampai sana tengok2 CDI aku lak terjuntai juntai skru ilang. Adus.... nasib tak tercabut kalau tak abih nek lori le moto aku balik KL. Dah tu carik cable thight ikat je dulu temporary. Pastu pegi kat border minum2 jap. OOO.... ye.... si Leong ngan abg Ron masuk border dulu pasal diorang pakai paspot sendiri. Diorang pegi bookkan bilik kat PJ House RM55 sebilik. Kitorang tunggu sky kat border tuh sampai kul 6 stengah tetiba je nampak dia dah ada. Dia cakap dia pecut 170-180 pasal nak kejar kitorang (thx Laughing ). Dah dia sampai kasi dia minum jap then terus ke immigration settle paspot ngan declare moto punya geran. Settle je masuk Thailand memasing pun dah penat terus check in hotel dan tido (takde wat pape pun malam tu pasal memasing dah penat*).

24/8/2008

- nanti aku sambung -
Back to top Go down
View user profile http://www.lanunbikerz.com/
Bulk23
roadkill
roadkill


Number of posts : 330
Age : 71
Location : Ipoh - KL - Ipoh
Registration date : 15/08/2007

PostSubject: Re: BIKE FEST PENANG....   Tue Aug 26, 2008 2:12 pm

ye ke takde buat ape2? lol!
Back to top Go down
View user profile
nolane
Admin
Admin


Number of posts : 353
Age : 30
Location : Old Klang Road
Registration date : 12/08/2007

PostSubject: Re: BIKE FEST PENANG....   Tue Aug 26, 2008 3:10 pm

kat sini aku ada satu pantun tiga kerat untuk kawan-kawan :

Kiri Kotak Kanan Kotak
Depan Kotak Belakang Kotak
Tak reti-reti nak beli Kotak ???????

ha jawab le bang jawab..... lol! lol! lol!
Back to top Go down
View user profile http://www.lanunbikerz.com/
nolane
Admin
Admin


Number of posts : 353
Age : 30
Location : Old Klang Road
Registration date : 12/08/2007

PostSubject: Re: BIKE FEST PENANG....   Tue Aug 26, 2008 3:48 pm

sebu je nampak thread nih....... takkan semua malas nak tulis report kot... tak ingat ke elephant kat dannok??? lol!
Back to top Go down
View user profile http://www.lanunbikerz.com/
hafizz
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 662
Location : Setapak, KL
Registration date : 26/08/2007

PostSubject: Re: BIKE FEST PENANG....   Tue Aug 26, 2008 8:30 pm

abang encemmm....teruskan la report danok...aku teruja sangat nak membacanya... cheers cheers
Back to top Go down
View user profile
nolane
Admin
Admin


Number of posts : 353
Age : 30
Location : Old Klang Road
Registration date : 12/08/2007

PostSubject: Re: BIKE FEST PENANG....   Wed Aug 27, 2008 11:16 am

isk.... mana Gambir Siam nih...... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile http://www.lanunbikerz.com/
safwan
roadkill
roadkill


Number of posts : 233
Location : kg kapten kapal
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: BIKE FEST PENANG....   Wed Aug 27, 2008 11:40 am

nolane wrote:
kat sini aku ada satu pantun tiga kerat untuk kawan-kawan :

Kiri Kotak Kanan Kotak
Depan Kotak Belakang Kotak
Tak reti-reti nak beli Kotak ???????

ha jawab le bang jawab..... lol! lol! lol!

saya beli 8 kotak yer...huhu... drunken drunken drunken
Back to top Go down
View user profile
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Re: BIKE FEST PENANG....   Wed Aug 27, 2008 11:46 am

Report ni memang menarik & best citernyer, tak sabar2 nk dgr sambungannya.. tapi... yg musykilnya, masuk danok terus tidor.. xda buat apa2.. lain jer citer nih...
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Re: BIKE FEST PENANG....   Wed Aug 27, 2008 11:47 am

safwan wrote:
nolane wrote:
kat sini aku ada satu pantun tiga kerat untuk kawan-kawan :

Kiri Kotak Kanan Kotak
Depan Kotak Belakang Kotak
Tak reti-reti nak beli Kotak ???????

ha jawab le bang jawab..... lol! lol! lol!

saya beli 8 kotak yer...huhu... drunken drunken drunken


Hello Mr Castello, kotak apa ko nak beli..? itu pantun je laa...
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
kupu2merah
marshall
marshall


Number of posts : 83
Age : 35
Location : KUANTAN,PAHANG
Registration date : 14/08/2008

PostSubject: Re: BIKE FEST PENANG....   Wed Aug 27, 2008 11:48 am

oitttt clown
pi danok yeee oooooo mesti projek juta-juta niiii berkotak kotak lagi cyclops
hii konfius konfius scratch scratch
Back to top Go down
View user profile
nolane
Admin
Admin


Number of posts : 353
Age : 30
Location : Old Klang Road
Registration date : 12/08/2007

PostSubject: Re: BIKE FEST PENANG....   Wed Aug 27, 2008 12:04 pm

pantun tu sebenornye teman tujukan pada sahabat2 yg suka membogelkan moto mereka namun setelah menjalani perjalan yg jauh maka mereka tersedar dari lamunan bahawa kehadiran kotak2 tersebut disisi adalah amat bermakna sekali tul tak sedara ujang, safwan dan lee??? lol! lol! lol!
Back to top Go down
View user profile http://www.lanunbikerz.com/
safwan
roadkill
roadkill


Number of posts : 233
Location : kg kapten kapal
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: BIKE FEST PENANG....   Wed Aug 27, 2008 12:07 pm







Back to top Go down
View user profile
safwan
roadkill
roadkill


Number of posts : 233
Location : kg kapten kapal
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: BIKE FEST PENANG....   Wed Aug 27, 2008 12:08 pm

nolane wrote:
pantun tu sebenornye teman tujukan pada sahabat2 yg suka membogelkan moto mereka namun setelah menjalani perjalan yg jauh maka mereka tersedar dari lamunan bahawa kehadiran kotak2 tersebut disisi adalah amat bermakna sekali tul tak sedara ujang, safwan dan lee??? lol! lol! lol!

dengan ini beta akan menaikkan sewa kotak beta pada masa akan datang..hehehe lol! lol! lol!
Back to top Go down
View user profile
kupu2merah
marshall
marshall


Number of posts : 83
Age : 35
Location : KUANTAN,PAHANG
Registration date : 14/08/2008

PostSubject: Re: BIKE FEST PENANG....   Wed Aug 27, 2008 12:15 pm

oooo kotak tu upenyee Laughing
ingat kan kotak2 lain tadi hiii scratch scratch scratch
Back to top Go down
View user profile
nolane
Admin
Admin


Number of posts : 353
Age : 30
Location : Old Klang Road
Registration date : 12/08/2007

PostSubject: Re: BIKE FEST PENANG....   Wed Aug 27, 2008 12:17 pm

kupu2merah wrote:
oooo kotak tu upenyee Laughing
ingat kan kotak2 lain tadi hiii scratch scratch scratch

kupu2 ingat air kotak ke? lol!
Back to top Go down
View user profile http://www.lanunbikerz.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: BIKE FEST PENANG....   Today at 6:17 am

Back to top Go down
 
BIKE FEST PENANG....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 9 of 11Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Next
 Similar topics
-
» Gambar TT Zon Utara (Penang) 2 Januari 2010
» 2T & 4T Pilihan Anda V5

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
V'Kings Community :: Pengumuman Ride dan Report-
Jump to: