V'Kings Community

This forum is created by NOLANE for the V'Kings MC community.
 
HomeGalleryPortalCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Forum Baru: http://forum.v-kings.com/
Sat Oct 18, 2008 6:27 am by Admin

» Kuala Lumpur Bike Week '08
Sat Oct 18, 2008 12:49 am by amd_v535

» SAMBUTAN RUMAH TERBUKA MUAR BIKERS
Fri Oct 17, 2008 1:34 pm by nolane

» V'kings Sembang-Sembang
Fri Oct 17, 2008 1:24 pm by nolane

» KENKAWAN DAH UPGREADE MOTOT
Fri Oct 17, 2008 1:22 pm by nolane

» RIDE KE PENANG AMBIL CBX HASIM SABTU INI..
Wed Oct 15, 2008 6:14 pm by EvilPenguin

» BERITA HARI INI / TODAY'S NEWS.
Wed Oct 15, 2008 3:46 pm by nolane

» Forum Baru: http://forum.v-kings.com/
Tue Oct 14, 2008 8:23 pm by Admin

» OPEN HOUSE
Tue Oct 14, 2008 12:21 pm by a w o i

» Helmet kura-kura diharamkan
Sat Oct 11, 2008 7:34 am by Nabil

Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Forum

Share | 
 

 SOAL JAWAB KEMUSYKILAN (ruangan ilmiah bahasa)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Corazón Roto
roadkill
roadkill


Number of posts : 487
Location : Río de bambú. mis compañeros amigos! Estoy aprendiendo español!
Registration date : 15/09/2007

PostSubject: SOAL JAWAB KEMUSYKILAN (ruangan ilmiah bahasa)   Sat Jul 05, 2008 12:34 pm

terdapat ramai guru2 serta ilmuan2 dalam ahli2 Vkings jadi aku terdetik untuk open satu topic khas utk soal jawab mengenai apa saja termasuk pengetahuan am, fakta2 dan apa sahaja selagi ianya memberi faedah dan pengetahuan baru kepada semua.

harap sangat2 topic ni tak "diganggu"...

dan minta lah sungguh2 kepada yg tahu tu agar bole menjawab dengan penuh ikhlas dan dengan niat untuk menyebarkan ilmu kepada rakan2..

Smile Smile
Back to top Go down
View user profile
Corazón Roto
roadkill
roadkill


Number of posts : 487
Location : Río de bambú. mis compañeros amigos! Estoy aprendiendo español!
Registration date : 15/09/2007

PostSubject: Re: SOAL JAWAB KEMUSYKILAN (ruangan ilmiah bahasa)   Sat Jul 05, 2008 12:44 pm

SOALAN PERTAMA

di dalam kebanyakan ayat-ayat yang digunakan di dalam english mengandungi "short form" yg aku kurang pasti maknanya... adakah ia singkatan bagi perkataan atau tiada apa-apa makna sekadar untuk difahami?

1) e.g
-biasanya perkataan ini digunakan untuk beri contoh dalam satu ayat. apa terjemahan dua perkataan tu?
-bila ketika yg sepatutnya atau seharusnya perkataan tu boleh di gunapakai?

2) e.t.c.
-kalau tak salah dalam bahasa melayu "dll" (dan lain-lain). dalam english apa pulak?

3) p/s:
-yang ni biasalah digunakan di hujung surat tak rasmi. tapi malangnya aku tak pernah pulak tau ape maknanya.

sape2 yg boleh tolong jawabkan? kalau ada lagi "short form" yg aku tak tulis dan boleh dikongsi bersama boleh la kongsikan bersama..
Smile
Back to top Go down
View user profile
arm4815
trusted prospect
trusted prospect


Number of posts : 37
Location : CarJunk
Registration date : 06/11/2007

PostSubject: Re: SOAL JAWAB KEMUSYKILAN (ruangan ilmiah bahasa)   Sun Jul 06, 2008 1:00 am

Bro Din..
Ni amik dari WIKIPEDIA..

P.S., abbreviation for "post scriptum", a Latin expression meaning "after writing"

The abbreviation etc may stand for:

* et cetera, a Latin expression meaning "and other things" or "and so on"

Eg may mean:

* e.g., abbreviation of exempli gratia, Latin for "for example"

Tatau la kalo Ujang ada fahaman lain.. tongue
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: SOAL JAWAB KEMUSYKILAN (ruangan ilmiah bahasa)   Today at 6:17 am

Back to top Go down
 
SOAL JAWAB KEMUSYKILAN (ruangan ilmiah bahasa)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
V'Kings Community :: Disclaimer :: Sembang Kosong-
Jump to: