V'Kings Community

This forum is created by NOLANE for the V'Kings MC community.
 
HomeGalleryPortalCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Forum Baru: http://forum.v-kings.com/
Sat Oct 18, 2008 6:27 am by Admin

» Kuala Lumpur Bike Week '08
Sat Oct 18, 2008 12:49 am by amd_v535

» SAMBUTAN RUMAH TERBUKA MUAR BIKERS
Fri Oct 17, 2008 1:34 pm by nolane

» V'kings Sembang-Sembang
Fri Oct 17, 2008 1:24 pm by nolane

» KENKAWAN DAH UPGREADE MOTOT
Fri Oct 17, 2008 1:22 pm by nolane

» RIDE KE PENANG AMBIL CBX HASIM SABTU INI..
Wed Oct 15, 2008 6:14 pm by EvilPenguin

» BERITA HARI INI / TODAY'S NEWS.
Wed Oct 15, 2008 3:46 pm by nolane

» Forum Baru: http://forum.v-kings.com/
Tue Oct 14, 2008 8:23 pm by Admin

» OPEN HOUSE
Tue Oct 14, 2008 12:21 pm by a w o i

» Helmet kura-kura diharamkan
Sat Oct 11, 2008 7:34 am by Nabil

Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Forum

Share | 
 

 Ride secara solo ke Singapore (mewakili V-Kings)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Ride secara solo ke Singapore (mewakili V-Kings)   Thu Jul 10, 2008 3:39 am

Tanggal 7hb aku ride sengsorang ke Singapore dgn tujuan ada keje exhibition PALME 2008 di suntec exhibition.. dan sambil tu juga aku survey utk laluan kot2 kita leh ride reramai ke singapore... syok jugak wooo... yg x bestnyer, byk time tak blh masuk town sbb ERP system (kenderaan akan disaman melalui sistem ini), so, mlm bolehlah ronda giler2 kat sana... dan yg paling menyampahnya, bila nk kuar berlaga lak ngn time org balik keje.. usung motor 2km kat chekpoint ramai2... org sumer tgk gua jer, aku tgk sumer motor 250cc ke bwh je yg usung... uhuk uhuk.. tapi wlw mcmn pun, singapore best jgk... klw kita ramai2 ke sana, best jugak... Amacam kengkawannnnn.... Ayuhh Donggg!!!


bargambir kat dpn jurong bird park




kene tolak motor 2km woo...
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
Corazón Roto
roadkill
roadkill


Number of posts : 487
Location : Río de bambú. mis compañeros amigos! Estoy aprendiendo español!
Registration date : 15/09/2007

PostSubject: Re: Ride secara solo ke Singapore (mewakili V-Kings)   Thu Jul 10, 2008 5:04 am

cayalah ujang! ride solo ke singapore! sekalung ucapan tahniah!

tapi bule criter sket kat aku & sape2 yg tak pernah masuk singapore ni procedure untuk masuk sana? pasport? bayaran masuk? berapa lama boleh stay? adakah "bunyi moto" kita yg agak luar biasa ni diterima kat sana? takkan kene tukau ekjos dulu kot? etc....

Smile
Back to top Go down
View user profile
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Re: Ride secara solo ke Singapore (mewakili V-Kings)   Thu Jul 10, 2008 5:50 am

cuma bwk passport, isik kad embarkation, beli autopass $10, dan masuk... motot no plat malaysia xde masalah dgn bunyik, jgn motor singapore je yg bunyik...
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
a w o i
roadkill
roadkill


Number of posts : 148
Location : Serdang * Bangi * Subang
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: Ride secara solo ke Singapore (mewakili V-Kings)   Thu Jul 10, 2008 3:37 pm

pehhh...giler ganas...hang p sorang ka p bedua?mana sorang lagi?
hehehe
Back to top Go down
View user profile
hafizz
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 662
Location : Setapak, KL
Registration date : 26/08/2007

PostSubject: Re: Ride secara solo ke Singapore (mewakili V-Kings)   Thu Jul 10, 2008 4:44 pm

baguih jugak ride ke obersea nih.....buleh la plan bebaguih, sesapa yg takde passport tuh..leh la buat, meh kita ber ride reramai ke Temasik nih, nnt kita jenjalan kat pasir ris ( tengok awek melayu pakai bikini), nengok kedai moto n spare part kat geylang dan pelbagai lagi aktiviti menarik di sana.....

so easy to ride....so hard to forget...Majulah Singapura!!!
Back to top Go down
View user profile
Corazón Roto
roadkill
roadkill


Number of posts : 487
Location : Río de bambú. mis compañeros amigos! Estoy aprendiendo español!
Registration date : 15/09/2007

PostSubject: Re: Ride secara solo ke Singapore (mewakili V-Kings)   Thu Jul 10, 2008 8:44 pm

Smile

aku kene wat pasport dulu ler kalu nak follow geng kesana.
Back to top Go down
View user profile
a w o i
roadkill
roadkill


Number of posts : 148
Location : Serdang * Bangi * Subang
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: Ride secara solo ke Singapore (mewakili V-Kings)   Fri Jul 11, 2008 8:06 pm

plan ar...tp AWAS!!!bg la aku ada motor dlu...huhuhu...
Back to top Go down
View user profile
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Re: Ride secara solo ke Singapore (mewakili V-Kings)   Sun Jul 13, 2008 11:18 pm

hafizz wrote:
baguih jugak ride ke obersea nih.....buleh la plan bebaguih, sesapa yg takde passport tuh..leh la buat, meh kita ber ride reramai ke Temasik nih, nnt kita jenjalan kat pasir ris ( tengok awek melayu pakai bikini), nengok kedai moto n spare part kat geylang dan pelbagai lagi aktiviti menarik di sana.....

so easy to ride....so hard to forget...Majulah Singapura!!!

Geylang! hehehe... ko mcm pernah anu2 jer kat geylang tu pis... jgn pecah tembelang udahler... bom
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
hafizz
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 662
Location : Setapak, KL
Registration date : 26/08/2007

PostSubject: Re: Ride secara solo ke Singapore (mewakili V-Kings)   Mon Jul 14, 2008 7:35 pm

kalu ko dah tau tu jang....sonyap-sonyap jo yoo...jgn bgtau kek orang kampung...malu den
Back to top Go down
View user profile
bobhero
marshall
marshall


Number of posts : 55
Location : Kota Damansara
Registration date : 11/03/2008

PostSubject: Re: Ride secara solo ke Singapore (mewakili V-Kings)   Mon Jul 14, 2008 7:50 pm

semangat betool bro ujang kite ni. apapun....tahniah sbb berjaya ride ke singapore... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Re: Ride secara solo ke Singapore (mewakili V-Kings)   Tue Jul 15, 2008 1:54 pm

hafizz wrote:
kalu ko dah tau tu jang....sonyap-sonyap jo yoo...jgn bgtau kek orang kampung...malu den

pis.. kat aku dah ada quotation geylang.. ko nak yg mana?? sumer ada.. just select je mana ko nak, mcm2 ada... hehehe... klw mahu, jom ride ngn aku ke singapore lps raya nanti, aku ada keje kat sana 3 hari... ada braaannnn???
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Re: Ride secara solo ke Singapore (mewakili V-Kings)   Tue Jul 15, 2008 1:57 pm

bobhero wrote:
semangat betool bro ujang kite ni. apapun....tahniah sbb berjaya ride ke singapore... Very Happy

tq bob
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
Bulk23
roadkill
roadkill


Number of posts : 330
Age : 71
Location : Ipoh - KL - Ipoh
Registration date : 15/08/2007

PostSubject: Re: Ride secara solo ke Singapore (mewakili V-Kings)   Tue Jul 15, 2008 2:16 pm

aku penah pi pantai tuhs....memang ramai bikinis ladies...layan weh...cuma takde white pointers je...kalo tak, dah macam Miami beachs le...bile nak ride reramai ke Kota Singa nihs...best weh.

p/s: buat passport la nihs brape RM?
Back to top Go down
View user profile
hafizz
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 662
Location : Setapak, KL
Registration date : 26/08/2007

PostSubject: Re: Ride secara solo ke Singapore (mewakili V-Kings)   Tue Jul 15, 2008 4:08 pm

ujang6009 wrote:
hafizz wrote:
kalu ko dah tau tu jang....sonyap-sonyap jo yoo...jgn bgtau kek orang kampung...malu den

pis.. kat aku dah ada quotation geylang.. ko nak yg mana?? sumer ada.. just select je mana ko nak, mcm2 ada... hehehe... klw mahu, jom ride ngn aku ke singapore lps raya nanti, aku ada keje kat sana 3 hari... ada braaannnn???

kalu takde aral melintang ditengah hiway....insyaallah pak...aku menyusuri mu pak....bisa pak...ngencret kita disana ya pak
Back to top Go down
View user profile
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Re: Ride secara solo ke Singapore (mewakili V-Kings)   Tue Jul 15, 2008 10:38 pm

minggu dpn aku ke jakarta lagi.. 21hb ~ 24hb.. jd indon lg la kau pis.. aku yg pegi indon, engko lak yg jd mat indon.. habislaa thread kali ni...
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
hafizazzim
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 521
Location : one step only
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: Ride secara solo ke Singapore (mewakili V-Kings)   Tue Jul 15, 2008 11:20 pm

ek ele ujang.....aku tau nko balik indon mau jumpa mata air nomo dua..... tongue tongue tongue
Back to top Go down
View user profile
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Re: Ride secara solo ke Singapore (mewakili V-Kings)   Wed Jul 16, 2008 2:02 am

Aku dah agak.. mesti pizan dengki kat aku punya... farao
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
hafizazzim
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 521
Location : one step only
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: Ride secara solo ke Singapore (mewakili V-Kings)   Wed Jul 16, 2008 12:30 pm

ujang6009 wrote:
Aku dah agak.. mesti pizan dengki kat aku punya... farao

kekekeke....wa tarak dengki dengan abg qaram.....abang qaram memang power renjers sebab tu bole pasang baju banyak2.....ye la ada loket kalis api maaaa....... albino albino albino
Back to top Go down
View user profile
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Re: Ride secara solo ke Singapore (mewakili V-Kings)   Wed Jul 16, 2008 3:26 pm

Eleeehhh.. Pizannn... aku kaji selidik ayat ko ni memang ayat cemburu... takkan aku gi indon pun ko dengki... eleh eleh.. ngaku je laaa...
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
hafizazzim
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 521
Location : one step only
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: Ride secara solo ke Singapore (mewakili V-Kings)   Wed Jul 16, 2008 5:12 pm

tu la sapal aku cakap abang qaram memang power renjers....bole dia selidik ayat aku dan buat kesimpulan aku dengki....terrer mmg terrer.....wa kagum maaa.....
Back to top Go down
View user profile
hafizz
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 662
Location : Setapak, KL
Registration date : 26/08/2007

PostSubject: Re: Ride secara solo ke Singapore (mewakili V-Kings)   Wed Jul 16, 2008 8:22 pm

pizann....ujang gi indon tu anta bill air yg tertonggeng selama selama dua bulan lebey
Back to top Go down
View user profile
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Re: Ride secara solo ke Singapore (mewakili V-Kings)   Thu Jul 17, 2008 1:19 am

hafizazzim wrote:
tu la sapal aku cakap abang qaram memang power renjers....bole dia selidik ayat aku dan buat kesimpulan aku dengki....terrer mmg terrer.....wa kagum maaa.....

mentang2 janggut arqam ko dah tumbuh melata di dagu ko, ada jer ayat sinis ko ye pizan...
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Re: Ride secara solo ke Singapore (mewakili V-Kings)   Thu Jul 17, 2008 1:21 am

hafizz wrote:
pizann....ujang gi indon tu anta bill air yg tertonggeng selama selama dua bulan lebey

tp aku dpt potongan sikit bil psl aku dok kat tmpt pembangkang... air ada diskaun maa...
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
hafizazzim
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 521
Location : one step only
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: Ride secara solo ke Singapore (mewakili V-Kings)   Thu Jul 17, 2008 12:11 pm

ujang6009 wrote:
hafizazzim wrote:
tu la sapal aku cakap abang qaram memang power renjers....bole dia selidik ayat aku dan buat kesimpulan aku dengki....terrer mmg terrer.....wa kagum maaa.....

mentang2 janggut arqam ko dah tumbuh melata di dagu ko, ada jer ayat sinis ko ye pizan...

kekekeke......wah...ayat sinis plak....kekekeke.....terrer....terrer.... sunny sunny sunny
Back to top Go down
View user profile
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Re: Ride secara solo ke Singapore (mewakili V-Kings)   Thu Jul 17, 2008 12:26 pm

Gurau2 kan best... klw nak best lg, gurau smp cair hati, terus jd bunga.. tu ada org kata'dalam hati ada taman'.... alien
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Ride secara solo ke Singapore (mewakili V-Kings)   Today at 1:39 am

Back to top Go down
 
Ride secara solo ke Singapore (mewakili V-Kings)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Ride to Cameron Highlands on Chinese New Year!
» Report Ride ke Pengkalan Balak, Melaka.

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
V'Kings Community :: Pengumuman Ride dan Report-
Jump to: