V'Kings Community

This forum is created by NOLANE for the V'Kings MC community.
 
HomeGalleryPortalCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Forum Baru: http://forum.v-kings.com/
Sat Oct 18, 2008 6:27 am by Admin

» Kuala Lumpur Bike Week '08
Sat Oct 18, 2008 12:49 am by amd_v535

» SAMBUTAN RUMAH TERBUKA MUAR BIKERS
Fri Oct 17, 2008 1:34 pm by nolane

» V'kings Sembang-Sembang
Fri Oct 17, 2008 1:24 pm by nolane

» KENKAWAN DAH UPGREADE MOTOT
Fri Oct 17, 2008 1:22 pm by nolane

» RIDE KE PENANG AMBIL CBX HASIM SABTU INI..
Wed Oct 15, 2008 6:14 pm by EvilPenguin

» BERITA HARI INI / TODAY'S NEWS.
Wed Oct 15, 2008 3:46 pm by nolane

» Forum Baru: http://forum.v-kings.com/
Tue Oct 14, 2008 8:23 pm by Admin

» OPEN HOUSE
Tue Oct 14, 2008 12:21 pm by a w o i

» Helmet kura-kura diharamkan
Sat Oct 11, 2008 7:34 am by Nabil

Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Forum

Share | 
 

 SALAM MERDEKA!!!!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: SALAM MERDEKA!!!!   Sat Aug 23, 2008 5:31 pm

Salam dan selamat utk semua warga V-Kings, thread ini dibuka utk sumer forumer dan kawan2 memberikan kata2 semangat merdeka dan melafazkan apa yg terbuku sempena hari MERDEKA yg akan tiba 31 ogos ini. Marilah sama2 kita menjadikan MERDEKA kali ini iltizam utk lebih improve lg sebagai BIKERS dan akan lebih me 'MERDEKA' kan diri kita... mari kita ucap sama2 yer...
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Re: SALAM MERDEKA!!!!   Sat Aug 23, 2008 5:36 pm

Dimulakan dgn aku yg bernama Ujang :-

Merdeka yg bakal tiba ini aku harapkan akan lebih memberikan aku dan rakan2 utk bebas ride kemana sahaja dan bisa membuatkan kami happy & enjoy bersama kuda besi kami. Wlwpun terdpt sedikit tercalar hati dek kenaikan harga minyak dan ada siiikit hati lembut bila harga turun, ia tidak melemahkan aku dan rakan2 utk berjuang dlm meneruskan destinasi kemana shj sebagai warga anak MERDEKA... MERDEKAAA!!!! MERDEKAAAA!! MERDEKAAAAAAAAAAAA!!!!!
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
dayjai
marshall
marshall


Number of posts : 80
Location : Putra Height, Subang Jaya
Registration date : 16/10/2007

PostSubject: Re: SALAM MERDEKA!!!!   Sat Aug 23, 2008 8:09 pm

ujang6009 wrote:
Dimulakan dgn aku yg bernama Ujang :-

Merdeka yg bakal tiba ini aku harapkan akan lebih memberikan aku dan rakan2 utk bebas ride kemana sahaja dan bisa membuatkan kami happy & enjoy bersama kuda besi kami. Wlwpun terdpt sedikit tercalar hati dek kenaikan harga minyak dan ada siiikit hati lembut bila harga turun, ia tidak melemahkan aku dan rakan2 utk berjuang dlm meneruskan destinasi kemana shj sebagai warga anak MERDEKA... MERDEKAAA!!!! MERDEKAAAA!! MERDEKAAAAAAAAAAAA!!!!!


Salam Bro,


MERDEKA, MERDEKA, MERDEKA, MERDEKA, MERDEKA
Back to top Go down
View user profile
azimniit
trusted prospect
trusted prospect


Number of posts : 48
Registration date : 04/10/2007

PostSubject: Re: SALAM MERDEKA!!!!   Sat Aug 23, 2008 8:29 pm

Selamat Menyambut hari KEMERDEKAAN MALAYSIA yang ke 51.
Back to top Go down
View user profile
hafizz
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 662
Location : Setapak, KL
Registration date : 26/08/2007

PostSubject: Re: SALAM MERDEKA!!!!   Sun Aug 24, 2008 5:09 pm

selamat menyambut merdeka......aku terpaksa bertugas demi negara yang tercinta (walaupon cinta ku dikhianati akibat minyak turun sebab nak pilihanraya kecil) ape pon.....selamat MEMERDEKAKAN diri kita dari dikongkong oleh anasir yang diluar norma pemikiran manusia di akhir zaman ini...... TAKBIRRRRRR!!!
Back to top Go down
View user profile
speedemon
prospect
prospect


Number of posts : 12
Registration date : 20/08/2008

PostSubject: meleka   Sun Aug 24, 2008 8:34 pm

kita sebagai bikers memahami perlunya perasaan bebas.
sebab itu kita menunggang moto. tidak mahu ditutupi dinding besi mahupun tingkap kaca, mahu angin meniup rambut bak berterbangan dalam awan.
wahai sahabat, braders in hand, sedar lah bahawa kita sudah 51 tahun merdeka. kini dengan perebutan kuasa dikalangan bangsa melayu, cina dan india , jangan lupa sejarah yang perpecahan perpaduan dan gila kuasa adalah punca kita dijajah.
hargai lah kemerdekaan kita, hargai lah Malaysia.... Merdeka Melaysia, Merdeka Bangsa, Eratkan Perpaduan Negara..
Back to top Go down
View user profile
raofSUKOM
prospect
prospect


Number of posts : 12
Age : 53
Location : Orang Muar, Johor
Registration date : 05/08/2008

PostSubject: Re: SALAM MERDEKA!!!!   Mon Aug 25, 2008 12:51 am

SALAM SALAM SALAM dan thanks kep bro UJANG6009 yang memulakan forum ini. Wa memang tersentak ngan topik ni apatah lagi kerana tarikh dan laungan keramat bakal dan akan muncul dalam masa satu minggu lagi. Laungan keramat tersebut sentiasa tersemat dalam sanubari kita, walaupun wa d lahirkan selepas merdeka. Dan kita adalah anak merdeka yang memahami pahit jerih Sad Sad mereka yang telah berbakti untuk membela Nusa dan Bangsa.

Kini kita semua yang merasai kenekmatannya, cuma, APAKAH BENTUK PENGISIAN YANG TELAH KITA BUAT SELEPAS KEMERDEKAAN INI?

Kukuhkan ukhwah sesama kita, tak kira bangsa apa pun, kerana ini negara kita.......MOGA MAJU DAN JAYA.... Smile
Back to top Go down
View user profile
kupu2merah
marshall
marshall


Number of posts : 83
Age : 35
Location : KUANTAN,PAHANG
Registration date : 14/08/2008

PostSubject: Re: SALAM MERDEKA!!!!   Mon Aug 25, 2008 1:47 pm

salamzzzz (merdeka) 51 tahun kite merdeka
.Alhamdulillah kite melalui hari2 yang ceria, dilimpahkan rezeki jauh lebih baik jika dibanding dgn saudara2 seagama di negara.( Syukur)
tapi adekan bro2 perasan akan keadaan yang melanda negara kite skrang
(indahnya bumi kita ini warisan berkurun lamanya hasil yang mengalir ke tangan yang lain pribumi menangis sendiri
nenek moyang kaya raya tergadai seluruh harta benda akibat sengketa
sesamalah kita bumi dipijak milik orang .(rasanya 1/2 tlh dimiliki org lain)
sedih juga memikirkan anak2 bangsa kita gugur bukan dimedan perang tapi dimedan yang mereka cipta sendiri ,dadah, arak, segalanya
bangsa kite memenuhi pusat2 serenti, penjara2 ( siapa akan membela kita nanti)berapa peratusan pemilikan tanah oleh kaum kite jika dibandingkan orang **** .ekonomi dipegang oleh mereka
dan sekarang kebanjiran warga asing memenuhi ibukota nama malaysia rasanye boleh ditukar kpd indosia,afrikasia kee nepalsia dan ape2 entah
hinggakan kupu2 berasa seperti berdiri dinegara asing walhal kite bumiputra apatah lagi jika berkunjung ke k.lumpur ini pengakuan iklas .kupu2 berasa tak selamat (MEREKA SEMAKIN BERANI)
barang kemas harus ditanggalkan beg duit hati2 mbwa,sehinggakan klu ke kl yang kupu2 bawa K/P, kad atm 1 keping note RM 50.00 diletakkan dalam bekas ic bharga Rm 1.00
jenayah berleluasa, bunuh rogol, rompak ( Subahanallah) merdekakah kite klu cam ni keadaanya . ( maaf just pendapat & luahan s'rg insan )
yang masih mencari, mendalami erti KEMERDEKAAN
Back to top Go down
View user profile
hangKebun
marshall
marshall


Number of posts : 53
Age : 32
Location : Bukit CEncaLUk
Registration date : 06/08/2008

PostSubject: Re: SALAM MERDEKA!!!!   Mon Aug 25, 2008 7:38 pm

SALAM MerDEka Buat semua..

Merdeka, Apa PegiSIanya?

Jangan Tanya Apa NEgara Beri PADA KITA,

Tanya Apa PemBerian KITA PADA NEGARA..

Selamat Hari Kebangsaan,

Mahukah kita bergetar jari,
Melihat Singa Mahu Berlaga,
Sujudlah kamu bersyukur diri,
Masih bernyawa menyabung tenaga,

Kalau patah Haluan Perahu,
Gayung Tempurung juga berguna,
Bersamalah kita berganding bahu,
Mengisi merdeka agar bermakna..

Selamat merdeka.. APA pengsianya?.. cyclops
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Merdeka   Wed Sep 03, 2008 3:52 pm

wa harap rakyat kita semua tidak buta sejarah, tengoklah contoh2 macam Roman Empire yang tumbang kerana ke korup pan emperornya, macam the siege of Bastille, the attemp to blast English Parliament 5th November 1611, macam2 lagi lah..aku malas nak tulis,

Jangan jadi macam Trojan war Sparta dan Troy hanya pasal berebut awek sorang negara tergadai hancus lebur.jadi bahan ketawa semua umat yang baca sejarah tu...

korang baca le sendiri. internet kan ada semua boleh jumpa tak payah nak panjat library cari buku Tawarikh Dunia tingkatan 3 1972 huhu

cuma aku harap dorang2 yang duduk kat dalam parliment ( baik gomen, baik pembangkang) tu boleh berfikir secara rakyat bawahan macam kita ni pikir dan hadapi..

semoga menuju ke arah Malaysia yang lebih baik, bukan lebih pening kepala. Negara kita kecik jer..bukan banyak mana pun yang nak direbutkan. bukan takleh kongsi2.

lain la kalau negara kita lagi kecik macam Micronesia atau terlebih besar macam Russia..

Apapun, selamat menghayati erti dan maksud yang tersurat di balik kemerdekaan tersebut.

perghhhh patriotik la pulak wa

affraid
Back to top Go down
AndyJoe
roadkill
roadkill


Number of posts : 111
Age : 31
Location : kota damansara
Registration date : 14/08/2007

PostSubject: Re: SALAM MERDEKA!!!!   Wed Sep 03, 2008 4:09 pm

kemerdekaan malaysia bukan 16 september ke? time tu baru sabah and sarawak join semenanjung and baru nama malaysia wujud..
setau aku, 31 ogos ni kemerdekaan malaya..

naper xda apa2 event 16 sept?
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/andyjoe85
Guest
Guest



PostSubject: ntah   Wed Sep 03, 2008 4:19 pm

pada aku baik dua2 sambut, 31 Ogos sebab Pengisytiharan kemerdekaan , 16 Sept sebab pembentukan Malaysia, 23 Sept sebab Birthday aku semua jadi Cuti Umum. baru besh
Back to top Go down
AndyJoe
roadkill
roadkill


Number of posts : 111
Age : 31
Location : kota damansara
Registration date : 14/08/2007

PostSubject: Re: SALAM MERDEKA!!!!   Wed Sep 03, 2008 4:22 pm

errkk... hantu ni.. nak promote date bday dia pula ni...
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/andyjoe85
Guest
Guest



PostSubject: kui kui kui   Wed Sep 03, 2008 4:25 pm

alah bro...sesuka jer...jangan amek hati affraid
Back to top Go down
AndyJoe
roadkill
roadkill


Number of posts : 111
Age : 31
Location : kota damansara
Registration date : 14/08/2007

PostSubject: Re: SALAM MERDEKA!!!!   Wed Sep 03, 2008 4:29 pm

hahaa!!!! xda la... Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/andyjoe85
Guest
Guest



PostSubject: Re: SALAM MERDEKA!!!!   Wed Sep 03, 2008 4:40 pm

OKIES...

affraid
Back to top Go down
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Re: SALAM MERDEKA!!!!   Wed Sep 03, 2008 5:50 pm

Korang berdua ni pehal?? nak kene lenyek ngn tayar motot aku ker..?? Merdeka jgn gaduh maaa... farao
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
Guest
Guest



PostSubject: tarak gado la abg   Thu Sep 04, 2008 10:58 am

tarak gado la abg..kami orang ada gurau juga...tarak gado...jangan lenyek sama kami nanti kami penyek ...huhuhu

affraid
Back to top Go down
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Re: SALAM MERDEKA!!!!   Thu Sep 04, 2008 12:28 pm

Klw aku lenyek pun tak guna sbb ko tu hantu...
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
Guest
Guest



PostSubject: huhu   Thu Sep 04, 2008 2:08 pm

affraid

hantu mati gak kalau kena gaya...huhu jangan la lenyek..sian
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: SALAM MERDEKA!!!!   Today at 1:42 am

Back to top Go down
 
SALAM MERDEKA!!!!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Ucapan Selamat & Salam Perayaan

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
V'Kings Community :: Disclaimer :: Sembang Kosong-
Jump to: