V'Kings Community

This forum is created by NOLANE for the V'Kings MC community.
 
HomeGalleryPortalCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Forum Baru: http://forum.v-kings.com/
Sat Oct 18, 2008 6:27 am by Admin

» Kuala Lumpur Bike Week '08
Sat Oct 18, 2008 12:49 am by amd_v535

» SAMBUTAN RUMAH TERBUKA MUAR BIKERS
Fri Oct 17, 2008 1:34 pm by nolane

» V'kings Sembang-Sembang
Fri Oct 17, 2008 1:24 pm by nolane

» KENKAWAN DAH UPGREADE MOTOT
Fri Oct 17, 2008 1:22 pm by nolane

» RIDE KE PENANG AMBIL CBX HASIM SABTU INI..
Wed Oct 15, 2008 6:14 pm by EvilPenguin

» BERITA HARI INI / TODAY'S NEWS.
Wed Oct 15, 2008 3:46 pm by nolane

» Forum Baru: http://forum.v-kings.com/
Tue Oct 14, 2008 8:23 pm by Admin

» OPEN HOUSE
Tue Oct 14, 2008 12:21 pm by a w o i

» Helmet kura-kura diharamkan
Sat Oct 11, 2008 7:34 am by Nabil

Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Forum

Share | 
 

 Helmet kura-kura diharamkan

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
azimniit
trusted prospect
trusted prospect


Number of posts : 48
Registration date : 04/10/2007

PostSubject: Helmet kura-kura diharamkan   Tue Aug 26, 2008 12:27 pm

Helmet kura-kura diharam
KUALA LUMPUR: Topi keledar separuh atau lebih popular dengan panggilan helmet kura-kura yang sinonim dengan golongan Mat Rempit tetap menjadi pilihan kebanyakan pembonceng motosikal walaupun menyedari ia tidak dapat menjamin keselamatan bahagian kepala sekiranya terbabit dalam nahas jalan raya.

............Hmmm Lepas nie tak ley pakai Helmet kura2 la.... Semoga Berita ini mengimbas kembali kenangan Lee Lanun bersama Helmet Kura2nya..

wasalmm.
Back to top Go down
View user profile
Bulk23
roadkill
roadkill


Number of posts : 330
Age : 71
Location : Ipoh - KL - Ipoh
Registration date : 15/08/2007

PostSubject: Re: Helmet kura-kura diharamkan   Tue Aug 26, 2008 2:19 pm

berita nihs bikin aku marah.... Evil or Very Mad
Back to top Go down
View user profile
lee VKings@Lanun troopers
roadkill
roadkill


Number of posts : 345
Location : SIR DUNK,,,,ATAS TANAH BAWAH LANGIT
Registration date : 19/09/2007

PostSubject: Re: Helmet kura-kura diharamkan   Tue Aug 26, 2008 3:05 pm

CD`23 wrote:
berita nihs bikin aku marah.... Evil or Very Mad

errrr... bulk.... lu ada rasa ka??? wa lagiiiiiii manyak rasa..... rasa hanginnnnnnnnnnnnnnnnnnn satu badan n satu motot ma..... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
asap hantu
roadkill
roadkill


Number of posts : 159
Location : Planet Zargus asparagus
Registration date : 05/08/2008

PostSubject: Re: Helmet kura-kura diharamkan   Tue Aug 26, 2008 3:10 pm

lee VKings@Lanun troopers wrote:
CD`23 wrote:
berita nihs bikin aku marah.... Evil or Very Mad

errrr... bulk.... lu ada rasa ka??? wa lagiiiiiii manyak rasa..... rasa hanginnnnnnnnnnnnnnnnnnn satu badan n satu motot ma..... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

alahhhh, kalau pakai full face pun, kalau LANCAU dah kena langgar,mati jugak. BOLO PUNYA DATO. Evil or Very Mad
Back to top Go down
View user profile
nolane
Admin
Admin


Number of posts : 353
Age : 30
Location : Old Klang Road
Registration date : 12/08/2007

PostSubject: Re: Helmet kura-kura diharamkan   Tue Aug 26, 2008 3:13 pm

dengki diorang tuh pasal skang ni ramai dah pakai moto.... jualan kereta dah merudum so tol punya collection sudah kurang Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile http://www.lanunbikerz.com/
a w o i
roadkill
roadkill


Number of posts : 148
Location : Serdang * Bangi * Subang
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: Helmet kura-kura diharamkan   Tue Aug 26, 2008 3:38 pm

huhuhu...helmet kura2 aku beli sratuih lebih tu...MHR lagi..
hehehe...pakai je...baru ura2...
belum konpom
Back to top Go down
View user profile
safwan
roadkill
roadkill


Number of posts : 233
Location : kg kapten kapal
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: Helmet kura-kura diharamkan   Tue Aug 26, 2008 6:37 pm

bawak resit beli halmet masa ride...klu kena tahan suruh dia bayar duit helmet...
Back to top Go down
View user profile
hafizz
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 662
Location : Setapak, KL
Registration date : 26/08/2007

PostSubject: Re: Helmet kura-kura diharamkan   Tue Aug 26, 2008 8:21 pm

dah tau tak selamat buat pe benarkan dijual kat pengguna......nak kata bodo....tapi bijak pandai sampai jadi menteri, orang dah pakai bertaun baru nak haramkan, tu lah wahai orang-orang pengamal politik sekelian...bila kene sergah sikit je terus melatah...itu tak boleh...ini haram...sana salah....sini tak betul....sama macam rokok la....isap tak buleh...tapi jual bole ( sebab nakkan cukai tembakau), lepas ni korang tengok kat balai polis dengan pejabat JPJ akan ade satu tempat longgokkan helmet kura2 or labi2 yang diorang rampas....

bila orang protes kenapa jual helmet walaupon takde kelulusan SIRIM nanti dia akan cakap...." ouhhh...itu di dalam bidang kuasa kementerian perdagangan dan hal ehwal dalam negeri".....memang la betul lagu bangau oh bangau yang kita nyanyi masa budak2 dulu kan???

lain kali guna la pikiran yang Allah SWT kurniakan kat kepala korang tu sebelum nak naikkan harga minyak ke...nak haramkan ape ke...sebab impaknya kepada seluruh rakyat yang marhain ni.......

LU PIKIR LA SENDIRI.......
Back to top Go down
View user profile
a w o i
roadkill
roadkill


Number of posts : 148
Location : Serdang * Bangi * Subang
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: Helmet kura-kura diharamkan   Wed Aug 27, 2008 10:36 am

marah hapis ni...marah no...
hehehe...
relax2...anwar menang...
hehehe...


WAN = ko superimpose ke gamba ko tu?
nampak cam x real pun "mohawk" ko tu...
hehehe

Basketball
Back to top Go down
View user profile
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Re: Helmet kura-kura diharamkan   Wed Aug 27, 2008 11:19 am

Relakssss... tak elok hangin2 nih, kan nk dkt posa dah... apa kata klw kita tukar drpd pakai helmet ke pakai serban, baru ngam! serban buat masa ni masih lg takde masalah utk pengguna jalanraya dan lagipun mendapat pahala bila memakainya.. baru byk kumpul pahal di bulan posa kali nih...
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
nolane
Admin
Admin


Number of posts : 353
Age : 30
Location : Old Klang Road
Registration date : 12/08/2007

PostSubject: Re: Helmet kura-kura diharamkan   Wed Aug 27, 2008 11:25 am

ujang6009 wrote:
Relakssss... tak elok hangin2 nih, kan nk dkt posa dah... apa kata klw kita tukar drpd pakai helmet ke pakai serban, baru ngam! serban buat masa ni masih lg takde masalah utk pengguna jalanraya dan lagipun mendapat pahala bila memakainya.. baru byk kumpul pahal di bulan posa kali nih...

SAYA SETUJU!!!!!! lol! lol! lol!
Back to top Go down
View user profile http://www.lanunbikerz.com/
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Re: Helmet kura-kura diharamkan   Wed Aug 27, 2008 11:29 am

Huahaahauaahhhahuuuaahhhhhh!!!!
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
kupu2merah
marshall
marshall


Number of posts : 83
Age : 35
Location : KUANTAN,PAHANG
Registration date : 14/08/2008

PostSubject: Re: Helmet kura-kura diharamkan   Wed Aug 27, 2008 11:57 am

yang kupu2 ade helmet kekura aje nak bli fullface ( SUSAH LAH NAK TAYANG MUKA HARDCORE NI ) entah bile bleh dpt
maklumlah bli moto kene simpan 0.10 sari . tu jawab nye 2 thun lagi lee bru bleh bli
andai kate kene tahan nanti kupu2 suruh deme belikan
( tolong kami bantu kami anak2 yatim piatu) ade sesapa nak derma utk kupu2 Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Re: Helmet kura-kura diharamkan   Wed Aug 27, 2008 11:59 am

kupu2merah wrote:
yang kupu2 ade helmet kekura aje nak bli fullface ( SUSAH LAH NAK TAYANG MUKA HARDCORE NI ) entah bile bleh dpt
maklumlah bli moto kene simpan 0.10 sari . tu jawab nye 2 thun lagi lee bru bleh bli
andai kate kene tahan nanti kupu2 suruh deme belikan
( tolong kami bantu kami anak2 yatim piatu) ade sesapa nak derma utk kupu2 Laughing Laughing Laughing


Derma???
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
kupu2merah
marshall
marshall


Number of posts : 83
Age : 35
Location : KUANTAN,PAHANG
Registration date : 14/08/2008

PostSubject: Re: Helmet kura-kura diharamkan   Wed Aug 27, 2008 12:12 pm

yee leee
bersempena bulan baik yang bakal menjelma ni derma kan mendatangkan pahala yang banyak jgan derma benda yang tak patut udah leee Very Happy Laughing
Back to top Go down
View user profile
speedemon
prospect
prospect


Number of posts : 12
Registration date : 20/08/2008

PostSubject: idiots   Wed Aug 27, 2008 2:51 pm

this is what happens when u have untrained leaders leading us. the key to action is education n prevention. nak pakai helmet turtle ka, full face ka itu hak penunggang. yg penting education, sendiri buat sendiri tanggung la.. ni tak, jalan pun macm kulit katak. pakai la baju besi, mampuih jugak sebab jalan beralun n berlubang yg boleh muat gajah. fix the bloody roads first to a standard, educate people then reinforce the law.
Back to top Go down
View user profile
hafizz
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 662
Location : Setapak, KL
Registration date : 26/08/2007

PostSubject: Re: Helmet kura-kura diharamkan   Wed Aug 27, 2008 7:51 pm

speedemon wrote:
this is what happens when u have untrained leaders leading us. the key to action is education n prevention. nak pakai helmet turtle ka, full face ka itu hak penunggang. yg penting education, sendiri buat sendiri tanggung la.. ni tak, jalan pun macm kulit katak. pakai la baju besi, mampuih jugak sebab jalan beralun n berlubang yg boleh muat gajah. fix the bloody roads first to a standard, educate people then reinforce the law.

mr speedemon....im totaly agree with you
Back to top Go down
View user profile
lee VKings@Lanun troopers
roadkill
roadkill


Number of posts : 345
Location : SIR DUNK,,,,ATAS TANAH BAWAH LANGIT
Registration date : 19/09/2007

PostSubject: Re: Helmet kura-kura diharamkan   Wed Aug 27, 2008 9:32 pm

[quote="kupu2merah"]yang kupu2 ade helmet kekura aje nak bli fullface ( SUSAH LAH NAK TAYANG MUKA HARDCORE NI ) entah bile bleh dpt
maklumlah bli moto kene simpan 0.10 sari . tu jawab nye 2 thun lagi lee bru bleh bli
andai kate kene tahan nanti kupu2 suruh deme belikan
( tolong kami bantu kami anak2 yatim piatu) ade sesapa nak derma utk kupu2 Laughing Laughing Laughing[/quote

warggghahahahahahaa..... aku pun guna hemlet kekura dan lelabi la..... gi mampos sama itu pengharaman kura n labi...... wa tetap akan pakai helmet tu selagi dia x terbang mcm helmet wa yg dulu..... kekekekekekekke...... err..... cik puan red butterfly.... jgn la guna ayat-----> LEE..... wa keliru beb...... pasal nama wa pun mcm tu beb..... LEE V'KINGS .... aka LEE LANUN TROOPERS......drunken Sleep drunken
Back to top Go down
View user profile
hafizazzim
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 521
Location : one step only
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: Helmet kura-kura diharamkan   Wed Aug 27, 2008 9:40 pm

[quote="lee VKings@Lanun troopers"]
kupu2merah wrote:
yang kupu2 ade helmet kekura aje nak bli fullface ( SUSAH LAH NAK TAYANG MUKA HARDCORE NI ) entah bile bleh dpt
maklumlah bli moto kene simpan 0.10 sari . tu jawab nye 2 thun lagi lee bru bleh bli
andai kate kene tahan nanti kupu2 suruh deme belikan
( tolong kami bantu kami anak2 yatim piatu) ade sesapa nak derma utk kupu2 Laughing Laughing Laughing[/quote

warggghahahahahahaa..... aku pun guna hemlet kekura dan lelabi la..... gi mampos sama itu pengharaman kura n labi...... wa tetap akan pakai helmet tu selagi dia x terbang mcm helmet wa yg dulu..... kekekekekekekke...... err..... cik puan red butterfly.... jgn la guna ayat-----> LEE..... wa keliru beb...... pasal nama wa pun mcm tu beb..... LEE V'KINGS .... aka LEE LANUN TROOPERS......drunken Sleep drunken

aku pun kali pertama terconfucious gak.....kekekeke
Back to top Go down
View user profile
hafizz
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 662
Location : Setapak, KL
Registration date : 26/08/2007

PostSubject: Re: Helmet kura-kura diharamkan   Wed Aug 27, 2008 10:51 pm

gua pon kompius.......puan kupu2...tulis la e tu e pepet atau e taling sepertimana dalam lingustik bahasa melayu
Back to top Go down
View user profile
asap hantu
roadkill
roadkill


Number of posts : 159
Location : Planet Zargus asparagus
Registration date : 05/08/2008

PostSubject: Re: Helmet kura-kura diharamkan   Thu Aug 28, 2008 10:55 am

speedemon wrote:
this is what happens when u have untrained leaders leading us. the key to action is education n prevention. nak pakai helmet turtle ka, full face ka itu hak penunggang. yg penting education, sendiri buat sendiri tanggung la.. ni tak, jalan pun macm kulit katak. pakai la baju besi, mampuih jugak sebab jalan beralun n berlubang yg boleh muat gajah. fix the bloody roads first to a standard, educate people then reinforce the law.

saya sokong. Highway pun dah jadi macam roller coster. Habis kamera saya. BOLO PUNYA DATO
Back to top Go down
View user profile
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Re: Helmet kura-kura diharamkan   Thu Aug 28, 2008 11:13 am

Kedai motor adik beradik LEE
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
kupu2merah
marshall
marshall


Number of posts : 83
Age : 35
Location : KUANTAN,PAHANG
Registration date : 14/08/2008

PostSubject: Re: Helmet kura-kura diharamkan   Thu Aug 28, 2008 11:19 am

soryy2
ok lee di tukar loooo
Back to top Go down
View user profile
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Re: Helmet kura-kura diharamkan   Thu Aug 28, 2008 11:33 am

kupu2merah wrote:
soryy2
ok lee di tukar loooo


aku konpius la 'looo' tu... looo apa??
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
hasim_mssmkl
roadkill
roadkill


Number of posts : 162
Age : 36
Location : Chow Kit 2 Kg Baru, Key Elll....
Registration date : 26/06/2008

PostSubject: Re: Helmet kura-kura diharamkan   Thu Aug 28, 2008 3:02 pm

Question Exclamation Pada pemikiran aku yang agak mendalam nihhh...helmet kekura tu ialah helmet Jerman tuhhh....kalu setakat ARC Bali ke, SGV Cruiser ke takde masaalah..helmet Jerman takde span kat dalam sebab spannye dah dibuat basuh pinggan...cube angkat tangan sambil pejam mata, sapa penah tercabut helmet masa ride....tentu sedara-sedaro ada pengalaman helmet melayangkannnn....????tu baru tercabut helmet,kalu tercabut kepala mcm mana lakkk???so ingat-ingat la keluarga tersayang...bab jalan-jalan di Malaysia ni aku no komen..tapi bab keselamatan sendiri..sendiri ingat...
Back to top Go down
View user profile http://www.pengadilfam@blogspot.com.my
Sponsored content




PostSubject: Re: Helmet kura-kura diharamkan   Today at 1:38 am

Back to top Go down
 
Helmet kura-kura diharamkan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Borak Rasmi GengĀ² 125Z Pantai Timur

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
V'Kings Community :: Pengumuman Ride dan Report-
Jump to: