V'Kings Community

This forum is created by NOLANE for the V'Kings MC community.
 
HomeGalleryPortalCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Forum Baru: http://forum.v-kings.com/
Sat Oct 18, 2008 6:27 am by Admin

» Kuala Lumpur Bike Week '08
Sat Oct 18, 2008 12:49 am by amd_v535

» SAMBUTAN RUMAH TERBUKA MUAR BIKERS
Fri Oct 17, 2008 1:34 pm by nolane

» V'kings Sembang-Sembang
Fri Oct 17, 2008 1:24 pm by nolane

» KENKAWAN DAH UPGREADE MOTOT
Fri Oct 17, 2008 1:22 pm by nolane

» RIDE KE PENANG AMBIL CBX HASIM SABTU INI..
Wed Oct 15, 2008 6:14 pm by EvilPenguin

» BERITA HARI INI / TODAY'S NEWS.
Wed Oct 15, 2008 3:46 pm by nolane

» Forum Baru: http://forum.v-kings.com/
Tue Oct 14, 2008 8:23 pm by Admin

» OPEN HOUSE
Tue Oct 14, 2008 12:21 pm by a w o i

» Helmet kura-kura diharamkan
Sat Oct 11, 2008 7:34 am by Nabil

Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Forum

Share | 
 

 Ride Sahur Ke Senawang.

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
hafizz
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 662
Location : Setapak, KL
Registration date : 26/08/2007

PostSubject: Re: Ride Sahur Ke Senawang.   Thu Sep 11, 2008 7:00 pm

biasenyer kalau ikutkan rekod yang lepas2......ride sahur ni biasenyer sampai kul 3-4 pagi...pastu ikut la keperluan memasing....
Back to top Go down
View user profile
hasim_mssmkl
roadkill
roadkill


Number of posts : 162
Age : 36
Location : Chow Kit 2 Kg Baru, Key Elll....
Registration date : 26/06/2008

PostSubject: Re: Ride Sahur Ke Senawang.   Thu Sep 11, 2008 9:07 pm

ujang6009 wrote:
hafizazzim wrote:
woi!!!!! nak borak gi la chatroom!!!!! kuikuikuikui


Akai ada kaa?? time aku post tu mana ada org dlm forum, nak sembang ngn saper dlm chat box tu?? nak dengggkiii je keje ko yer pizannn...

Yaaa Jang aku setuju ngn ko...sejak kita jadi behprend ni ada je orang nak tembak kita kannnn....hehehehe..jeles diaorang tuhhhh....
Back to top Go down
View user profile http://www.pengadilfam@blogspot.com.my
lee VKings@Lanun troopers
roadkill
roadkill


Number of posts : 345
Location : SIR DUNK,,,,ATAS TANAH BAWAH LANGIT
Registration date : 19/09/2007

PostSubject: Re: Ride Sahur Ke Senawang.   Thu Sep 11, 2008 10:21 pm

utk member yg x leh tts mlm tu, tapi nak join ride sahur.. tunggu jer kami kat shell sg besi lepas tol tu... tapi,, pehal bgtau la kat kita org tau.... Sleep
Back to top Go down
View user profile
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Laporan Ride sahur Senawang   Sat Sep 13, 2008 6:40 am

Oleh kerana pujukan kuat kengkawan utk aku polow jugak ride ke senawang ini, maka dgn ini aku telah terjebak jgk dgn ride ini... sayang juga korg kat aku yer wlwpun pd mulanya memang aku xnk polow.. ingatkan nak TTS jer...
mcm2 peristiwa yg berlaku sepanjang ride ini, aku taknak story tp saper yg pegi mintak tolong story kan. antaranya :-

1) Nabil dilanda parkinsen...(?)
2) Bung Aswad jd keras nyaris di tinggalkan..(?)
3) Berjumpa team bikers SDMC.. (?)
4) Motot Pizan dilanda kesebuan..(?)

Korang cerit la apa yg patut.. aku buat laporan jer...

Antara yg mengambil risiko dlm ride yg mencabar ini :-
1) Ujang > Anak yg baik dan tawaduk
2) Nolane
3) Lee susu
4) Pizan
5) Hapis
6) Dayjai Busung 1
7) Nabil Busung 2
Cool Bung Aswad
9) Piee Hang kebun getah
10) Bimie form 1
11) Bob Totopolish
12) Is ketam batu
13) Bulk > ketajaman minda

10.00mlm : TTS uncle Don
12.30mlm : RV shell Sg Besi
01.15mlm : transit bwh jembatan seremban
01.45mlm : sahur di Old Bikers Restoran, Senawang indah (jumpa team SDMC)
03.15mlm : on the bike > balik
04.00mlm : transit hentian Nilai
04.15pg : cabut balik berterabur mcm ayam...

cerita lain, mintak korg tambah yer...


Last edited by ujang6009 on Sat Sep 13, 2008 6:25 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Re: Ride Sahur Ke Senawang.   Sat Sep 13, 2008 6:51 am

Gambar-gambar ride sahur ke Senawang :-




antara motot V-kings & team SDMC di depan kedai Old-Bikers, Senawang

Gambar diambil ketika hujan, so reporter agak pakinsen ketika mengambil gambir



Beramas mesra dgn team SDMC, soromban

Hentian Nilai - gambar tanpa Is ketam batu

Hentian Nilai II, gambar tanpa aku disisi korang
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
lee VKings@Lanun troopers
roadkill
roadkill


Number of posts : 345
Location : SIR DUNK,,,,ATAS TANAH BAWAH LANGIT
Registration date : 19/09/2007

PostSubject: Re: Ride Sahur Ke Senawang.   Sat Sep 13, 2008 5:17 pm

BEST....... LAYAN.... N .. NYALANNNN.... ANTARA SHORT RIDE PALING RAMAI V'KINGS YG JOIN RIDE KALI NIH... WALAUPUN MR OTAI PEK HOON KITA FLAG OFF KEJAP JERK KAT POK CIK DON.... GIGIL BEB...UJAN LEBAT.... Twisted Evil Evil or Very Mad Twisted Evil


p/s ... TOLONG JGN TANGGALKAN MUD GUARD DEPAN KALAU NAK RIDE JAUH...... kekekekekekek...... lol! Twisted Evil Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
a w o i
roadkill
roadkill


Number of posts : 148
Location : Serdang * Bangi * Subang
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: Ride Sahur Ke Senawang.   Sat Sep 13, 2008 5:30 pm

syabas...syabas...inspector sahab...
Back to top Go down
View user profile
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Re: Ride Sahur Ke Senawang.   Sat Sep 13, 2008 6:24 pm

Aku tak leh nak ckp apa la klw safwan castello ikut jgk mlm td?? aku tgk ride giler 140km/j tgh mlm dlm ujan woo.. dahsyatlaa you all, lg2 yg motot merah tu... pirat
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
nolane
Admin
Admin


Number of posts : 353
Age : 30
Location : Old Klang Road
Registration date : 12/08/2007

PostSubject: Re: Ride Sahur Ke Senawang.   Sun Sep 14, 2008 2:28 am

ujang6009 wrote:
Aku tak leh nak ckp apa la klw safwan castello ikut jgk mlm td?? aku tgk ride giler 140km/j tgh mlm dlm ujan woo.. dahsyatlaa you all, lg2 yg motot merah tu... pirat

ye la ye la motor merah tu la yg paling dahsyat paling hebat paling power!!!!
Back to top Go down
View user profile http://www.lanunbikerz.com/
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Re: Ride Sahur Ke Senawang.   Sun Sep 14, 2008 10:19 am

nolane wrote:
ujang6009 wrote:
Aku tak leh nak ckp apa la klw safwan castello ikut jgk mlm td?? aku tgk ride giler 140km/j tgh mlm dlm ujan woo.. dahsyatlaa you all, lg2 yg motot merah tu... pirat

ye la ye la motor merah tu la yg paling dahsyat paling hebat paling power!!!!


Dalam hati ada taman bunga!!!
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
hafizz
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 662
Location : Setapak, KL
Registration date : 26/08/2007

PostSubject: Re: Ride Sahur Ke Senawang.   Sun Sep 14, 2008 5:26 pm

ujang6009 wrote:
Aku tak leh nak ckp apa la klw safwan castello ikut jgk mlm td?? aku tgk ride giler 140km/j tgh mlm dlm ujan woo.. dahsyatlaa you all, lg2 yg motot merah tu... pirat

ye ke??? sape tu erkk?? dasat sampai tak terkata parkinsonnyer brader motot merah calar balar tuh....sampaikan sekeping gambir yang ade muke aku yang terencem ni pon tak amik......
Back to top Go down
View user profile
dayjai
marshall
marshall


Number of posts : 80
Location : Putra Height, Subang Jaya
Registration date : 16/10/2007

PostSubject: Re: Ride Sahur Ke Senawang.   Sun Sep 14, 2008 9:21 pm

ujang6009 wrote:
nolane wrote:
ujang6009 wrote:
Aku tak leh nak ckp apa la klw safwan castello ikut jgk mlm td?? aku tgk ride giler 140km/j tgh mlm dlm ujan woo.. dahsyatlaa you all, lg2 yg motot merah tu... pirat

ye la ye la motor merah tu la yg paling dahsyat paling hebat paling power!!!!


Dalam hati ada taman bunga!!!

Walaupun motot merah tu paling dasat tapi ownernya kuyup jugak.Walau macam mana pong ride malam tu telah menguji endurance viking.
Back to top Go down
View user profile
hafizz
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 662
Location : Setapak, KL
Registration date : 26/08/2007

PostSubject: Re: Ride Sahur Ke Senawang.   Sun Sep 14, 2008 11:02 pm

ujan ka.....panas ka......kering ka.......tarak hal sume....ape yang penting

vking bikers adalah ( all weather rider) tahan pada semua keadaan cuaca

p/s : sediakan baju ujan sebelum ride......sebab ramai yang parkinson mlm tuh
Back to top Go down
View user profile
nolane
Admin
Admin


Number of posts : 353
Age : 30
Location : Old Klang Road
Registration date : 12/08/2007

PostSubject: Re: Ride Sahur Ke Senawang.   Sun Sep 14, 2008 11:05 pm

hafizz wrote:
ujan ka.....panas ka......kering ka.......tarak hal sume....ape yang penting

vking bikers adalah ( all weather rider) tahan pada semua keadaan cuaca

p/s : sediakan baju ujan sebelum ride......sebab ramai yang parkinson mlm tuh

Sonok la naik moto yg ada kotak dan baju ujan ni kan Lee kan kan kan.... lol! lol! lol!
Back to top Go down
View user profile http://www.lanunbikerz.com/
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Re: Ride Sahur Ke Senawang.   Mon Sep 15, 2008 3:54 am

hafizz wrote:
ujan ka.....panas ka......kering ka.......tarak hal sume....ape yang penting

vking bikers adalah ( all weather rider) tahan pada semua keadaan cuaca

p/s : sediakan baju ujan sebelum ride......sebab ramai yang parkinson mlm tuh


ko dah lupa ke pis, sempat jgk ko ckp ngn aku masa kita ride slow ko ckp tak tahan sejuk kene hujan, aku balas balik ada ayat ko yg berbunyi 'hujan tu air, bkn batu.. klw batu kita dok bwh jembatan'.. ngn air pun ko kecundang mlm tuh.. hambik ko!!
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
Bulk23
roadkill
roadkill


Number of posts : 330
Age : 71
Location : Ipoh - KL - Ipoh
Registration date : 15/08/2007

PostSubject: Re: Ride Sahur Ke Senawang.   Mon Sep 15, 2008 11:33 am

hensem jugak aku walau di malam yang gelita...weh apesal tak reti nak edit gambau dulu kasi terang...hampeh nyer Ujangs.
Back to top Go down
View user profile
hafizz
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 662
Location : Setapak, KL
Registration date : 26/08/2007

PostSubject: Re: Ride Sahur Ke Senawang.   Mon Sep 15, 2008 2:56 pm

ujang6009 wrote:
hafizz wrote:
ujan ka.....panas ka......kering ka.......tarak hal sume....ape yang penting

vking bikers adalah ( all weather rider) tahan pada semua keadaan cuaca

p/s : sediakan baju ujan sebelum ride......sebab ramai yang parkinson mlm tuh


ko dah lupa ke pis, sempat jgk ko ckp ngn aku masa kita ride slow ko ckp tak tahan sejuk kene hujan, aku balas balik ada ayat ko yg berbunyi 'hujan tu air, bkn batu.. klw batu kita dok bwh jembatan'.. ngn air pun ko kecundang mlm tuh.. hambik ko!!

iyshh..aku kira 535 bijik batu kene kat motot aku malam tuh....tapi disebabkan ilmu hisab dan ilmu alam tingkatan 2 yang aku amalkan...maka ko pon tak nampak kan batu yang turun dari langit tuh....ucapkan lah terima kasih kat aku nih
Back to top Go down
View user profile
Bob 535
prospect
prospect


Number of posts : 11
Registration date : 09/09/2008

PostSubject: Re: Ride Sahur Ke Senawang.   Mon Sep 15, 2008 3:26 pm

Berkat bulan ramadhan...sepanjang perjalanan sentiasa sejuk.....enjin je yang panas........hahahaha Very Happy Very Happy

p/s: masih terkenangkan nasik goreng istimewa 'GLE'....terutama yang tukang hantar tu.....baik punya...... Very Happy Smile Very Happy

Betul tak bro CD 23
Back to top Go down
View user profile
lee VKings@Lanun troopers
roadkill
roadkill


Number of posts : 345
Location : SIR DUNK,,,,ATAS TANAH BAWAH LANGIT
Registration date : 19/09/2007

PostSubject: Re: Ride Sahur Ke Senawang.   Mon Sep 15, 2008 3:39 pm

nolane wrote:
Sonok la naik moto yg ada kotak dan baju ujan ni kan Lee kan kan kan.... lol! lol! lol!


yer la lane.... dianyer sonok...foohhh.. x der rasa parkinson langsung.... Moral this ride.. *SEDIAKAN SIDE BOX DI MOTOT DAN BAJU UJAN SEBELUM RIDE KEMANA SAJER*....kui,kui,kui,kui.... lol! lol! lol!
Back to top Go down
View user profile
hafizazzim
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 521
Location : one step only
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: Ride Sahur Ke Senawang.   Mon Sep 15, 2008 7:23 pm

aku sokong.....kuikuikuikuikui
Back to top Go down
View user profile
dayjai
marshall
marshall


Number of posts : 80
Location : Putra Height, Subang Jaya
Registration date : 16/10/2007

PostSubject: Re: Ride Sahur Ke Senawang.   Mon Sep 15, 2008 7:51 pm

hafizazzim wrote:
aku sokong.....kuikuikuikuikui


Aku sokong gak
Back to top Go down
View user profile
lee VKings@Lanun troopers
roadkill
roadkill


Number of posts : 345
Location : SIR DUNK,,,,ATAS TANAH BAWAH LANGIT
Registration date : 19/09/2007

PostSubject: Re: Ride Sahur Ke Senawang.   Mon Sep 15, 2008 9:47 pm

aku cadangkan la ..lepas ni cuba kita jadikan side box ataupun saddle beg sekurang-kurangnyer, wajib di pasang setiap kuda besi memasing utk warga V'Kings sebagai satu identiti kelab kita... ibarat kalau Rasariva dgn Hanger Bar nyer.... biarlah kita dgn side box kita.....saper ada BRANNNNN?????? hahahahahahahaha.... cheers lol! cheers drunken drunken drunken
Back to top Go down
View user profile
ujang6009
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 712
Location : Di mAnA aKu riDe, Di SiTulAh tMpTku
Registration date : 15/11/2007

PostSubject: Re: Ride Sahur Ke Senawang.   Mon Sep 15, 2008 10:47 pm

Tong motot aku memang dah lama aku isi baju ujan.. dari zaman penjajah lg, itu pasai aku tarak hal klw mahu kemana shj.. siap ada lebih lg, aku bg kat nabil mlm tuh.. makhluk yg berjiwa murni itu adalah aku laaa...
Back to top Go down
View user profile http://www.nursyahdu.com
Bulk23
roadkill
roadkill


Number of posts : 330
Age : 71
Location : Ipoh - KL - Ipoh
Registration date : 15/08/2007

PostSubject: Re: Ride Sahur Ke Senawang.   Tue Sep 16, 2008 1:21 am

orang yang berhati mulia dan murni tak ngaku dia buat kebaikan...jadi riak tu... lol!
Back to top Go down
View user profile
Bulk23
roadkill
roadkill


Number of posts : 330
Age : 71
Location : Ipoh - KL - Ipoh
Registration date : 15/08/2007

PostSubject: Re: Ride Sahur Ke Senawang.   Tue Sep 16, 2008 1:23 am

Bob 535 wrote:
Berkat bulan ramadhan...sepanjang perjalanan sentiasa sejuk.....enjin je yang panas........hahahaha Very Happy Very Happy

p/s: masih terkenangkan nasik goreng istimewa 'GLE'....terutama yang tukang hantar tu.....baik punya...... Very Happy Smile Very Happy

Betul tak bro CD 23

ya btui....banyak air weh...slurppp.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Ride Sahur Ke Senawang.   Today at 6:14 am

Back to top Go down
 
Ride Sahur Ke Senawang.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Ride to Cameron Highlands on Chinese New Year!
» Report Ride ke Pengkalan Balak, Melaka.

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
V'Kings Community :: Pengumuman Ride dan Report-
Jump to: