V'Kings Community

This forum is created by NOLANE for the V'Kings MC community.
 
HomeGalleryPortalCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Forum Baru: http://forum.v-kings.com/
Sat Oct 18, 2008 6:27 am by Admin

» Kuala Lumpur Bike Week '08
Sat Oct 18, 2008 12:49 am by amd_v535

» SAMBUTAN RUMAH TERBUKA MUAR BIKERS
Fri Oct 17, 2008 1:34 pm by nolane

» V'kings Sembang-Sembang
Fri Oct 17, 2008 1:24 pm by nolane

» KENKAWAN DAH UPGREADE MOTOT
Fri Oct 17, 2008 1:22 pm by nolane

» RIDE KE PENANG AMBIL CBX HASIM SABTU INI..
Wed Oct 15, 2008 6:14 pm by EvilPenguin

» BERITA HARI INI / TODAY'S NEWS.
Wed Oct 15, 2008 3:46 pm by nolane

» Forum Baru: http://forum.v-kings.com/
Tue Oct 14, 2008 8:23 pm by Admin

» OPEN HOUSE
Tue Oct 14, 2008 12:21 pm by a w o i

» Helmet kura-kura diharamkan
Sat Oct 11, 2008 7:34 am by Nabil

Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Forum

Share | 
 

 RIDE BERBUKA PUASA DI BAGAN LALANG SABTU 22/9/2007

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
nolane
Admin
Admin


Number of posts : 353
Age : 30
Location : Old Klang Road
Registration date : 12/08/2007

PostSubject: Re: RIDE BERBUKA PUASA DI BAGAN LALANG SABTU 22/9/2007   Mon Sep 24, 2007 12:25 am

member kimie

kimie & friend

soulmate nolane, anak sky & other...

vein & wife, pizan & kepala Lee Lanun

leong, bulk & din

sky, lee lanun & numiri

kepala botak din...

leong yg bergaya (tapi tak beli)

lady bikers Vkings

KLCC dari PELITA

pasangan romentik vein n wifey..
Back to top Go down
View user profile http://www.lanunbikerz.com/
Undervein 600
roadkill
roadkill


Number of posts : 270
Location : Senawang
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: RIDE BERBUKA PUASA DI BAGAN LALANG SABTU 22/9/2007   Mon Sep 24, 2007 11:14 am

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua Barbarian Laughing
Alhamdullilah and thank god,ride Bagan Lalang kali ini berjalan dengan baik (tapi tak lancar) kehkeh.

Seperti biasa,1st group flag off from Shell Sg Besi (Nolane&Wife,Safwan,Pizan,Leong,Numiri,Lee,Alkaline dan Bulk) expected gerak at 5.30pm,tapi menghadapi sedikit masalah apabila Haji Leong dan Alkaline terbabas ke Phuket Laughing
Aku macam biasa memanaskan punggung aku yang dah terbakar di Hentian Nilai,sambil menunggu 1st Group sampai.

On the way to Bagan,whether is on our side.Walaupun nampak macam formation berterabur kadang-kadang,but who cares,as long we're happy riding and there's no unwanted things happend along the way.But there's one incident yang jadi kat aku,masa kat satu korner dijalan KLIA,aku terovershot nasib baik dapat handle.Disinilah kita rakan bikers mengunakan safety tips&tehniques yang kita tahu.Nolane kat belakang aku,nasib baik jugak tak ada kereta datang dari belakang.

Setibanya di restoran,orang lain sudah berbuka.Kimie & friends menunggu kami disana.Acara makan agak lambat,mungkin kerana banyak tempahan pada hari itu.
Group SBK pun ada,yang memotong group Vking tanpa belas kasihan sebelum sampai ke destinasi.Sky777 datang bersama wife dan anaknya yg dikelentong oleh safwan (laut tutup) datang dengan kereta.Semangat Sky yang takde pada aku Laughing

Acara makan berlangsung dengan meriah,dengan bacaan doa oleh Alkaline,selepas Haji Leong ambil wuduk untuk solat Maghrib kehkehkeh lol! Few picture aku ada snap yg korang boleh tengok kalau malas nak baca report ni.

After eating event has finished,Vking meneruskan perjalanan ke Masjid KLIA untuk berjumpa Suspect aku tak ingat la nama dia.Pizan membeli sehelai jacket yang sepadan dengan badan dan seleranya,manakala Hj Leong hanya ambil FEEL jacket kerana masih lagi terpaut dengan Alpine Tok Lid.

Destinasi terakhir adalah di Restoran Pelita Jalan Ampang,sesi makan kutuk dan berborak.Setelah di call oleh Alkaline,Abg Anu datang sepantas kilat,dan seterang lampu motonya ke Pelita.
Shahril dan GF juga datang dimana budak ni aku kenal semasa tempat kerja lama (Akademi TV3).Welcome to da Club Sharil.

Around 2.15am Day Ride To Bagan Wrap Off.Masing-masing balik ke destinasi asal.
Dan aku seperti biasa balik ke rumah untuk Hibernate (kata Eddy) Evil or Very Mad

Jika ada comment/cadangan berkenaan ride ini,sila post ke Thread Ride Post Mortem thread.

Sekian,Wassalam Peace,Majulah Sukan untuk Negara. cheers RIDE ON Vkings


This is the TAPAU that we promise fer u Eddy Laughing
///////////////////////////////////////////////////////////////

Haji Leong & Friends
///////////////////////////////////////////////////////////////

2nd shot
///////////////////////////////////////////////////////////////

///////////////////////////////////////////////////////////////

Pertandingan sapa paling kenyang,korang tgk mesti dah tau sapa Winner Laughing
////////////////////////////////////////////////////////////////

Badan Nolane enter Frame scratch
///////////////////////////////////////////////////////////////

Close up anak angkat DT (Donald Trump) aka The Naked Bikezs
//////////////////////////////////////////////////////////////

Sekali lagi Nolane enter frame. scratch
//////////////////////////////////////////////////////////////

Moto Lee problem,ramai MacGyver tolong.Good Samaritan Laughing
//////////////////////////////////////////////////////////////

3 Lady Otai bikezs,and 1 greeny Laughing
//////////////////////////////////////////////////////////////

UNTUK PENGETAHUAN SEMUA<MINUMAN SAYA DI PELITA DI SPONSOR OLEH HAJI LEONG

THE END


Last edited by on Mon Sep 24, 2007 3:14 pm; edited 6 times in total
Back to top Go down
View user profile
kelisapadi
marshall
marshall


Number of posts : 60
Registration date : 14/08/2007

PostSubject: Re: RIDE BERBUKA PUASA DI BAGAN LALANG SABTU 22/9/2007   Mon Sep 24, 2007 11:23 am

Syiok la korang....
Thanks for sharing... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
hafizazzim
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 521
Location : one step only
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: RIDE BERBUKA PUASA DI BAGAN LALANG SABTU 22/9/2007   Mon Sep 24, 2007 11:50 am

tak pe tak pe kelisa....banyak lagi ride yang akan diadakan...kalau ada peluang nko turun la sekali.....kalau nko turun aku akan cuba jadikan diri ini available untuk ride sekali ceeewah... cheers cheers cheers cheers
Back to top Go down
View user profile
Undervein 600
roadkill
roadkill


Number of posts : 270
Location : Senawang
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: RIDE BERBUKA PUASA DI BAGAN LALANG SABTU 22/9/2007   Mon Sep 24, 2007 3:41 pm

Aku meguploadkan gambar bagi pihak NUMIRI Laughing


//////////////////////////////////////////////////////////

//////////////////////////////////////////////////////////

//////////////////////////////////////////////////////////

//////////////////////////////////////////////////////////

PEACE
Back to top Go down
View user profile
numiri
trusted prospect
trusted prospect


Number of posts : 24
Age : 39
Location : Desa Pandan
Registration date : 19/09/2007

PostSubject: Re: RIDE BERBUKA PUASA DI BAGAN LALANG SABTU 22/9/2007   Mon Sep 24, 2007 3:49 pm

eddie tu la u x join ikan kerapu sweet sour kemain besar x habis beb cyclops

numiri
Back to top Go down
View user profile
numiri
trusted prospect
trusted prospect


Number of posts : 24
Age : 39
Location : Desa Pandan
Registration date : 19/09/2007

PostSubject: Re: RIDE BERBUKA PUASA DI BAGAN LALANG SABTU 22/9/2007   Mon Sep 24, 2007 3:56 pm

sori bro gua tak tau nak upload

minta khidmat vein, yg photo last tu is numiri junior

life is cheerful with u all guyss jocolor
Back to top Go down
View user profile
safwan
roadkill
roadkill


Number of posts : 233
Location : kg kapten kapal
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: RIDE BERBUKA PUASA DI BAGAN LALANG SABTU 22/9/2007   Mon Sep 24, 2007 5:28 pm

ada sket lagi gambar nih...





sky ngan wife n anak dia yang cute...


dkt petrol pump yang aku terlampau muskil sbb masa aku datang tak nampak..klu tak caye tanya lan...mcm ada yang tak kena jer....


Back to top Go down
View user profile
Bulk23
roadkill
roadkill


Number of posts : 330
Age : 71
Location : Ipoh - KL - Ipoh
Registration date : 15/08/2007

PostSubject: Re: RIDE BERBUKA PUASA DI BAGAN LALANG SABTU 22/9/2007   Mon Sep 24, 2007 6:42 pm

RIDE BERBUKA PUASA KE BAGAN LALANG


RV di shell sg.besi sebelum bertolak ke bagan lalang..si Numiri dengan Lee Lanun yang sampai dulu.


sesi melantak dimulakan di Bagan Lalang..Fizan lapor lebih dari orang lain.


pasangan yang masih dalam mood berbulan madu..Vein n wife.


berhenti sebentar di Esso Bagan Lalang..kuda besi si Lee Lanun menghadapi koronori jantung..terpaksa buat bypast.


Nolane n Din sedang menunjukkan kemesraan..walaupun petang tadi Din baru je marajuk kat Nolane pasal bawak laju sangat. Laughing

V`KINGS YANG TERLIBAT DALAM RIDE BERBUKA PUASA KE BAGAN LALANG

dari kiri:
Hafizazzim, Undervein n wife, kawan Kimie, kat blakang tu Nolane n depannye wife dia, Kimie, AlkalineAAA, Safwan, Leong(Mr.Feel), Lee Lanun, Numiri n last but not least aku la sape lagik..Bulk23.

terima kasih atas kerjasama yang diberikan..sekian berita jam 10...tu la sapal. lol!
Back to top Go down
View user profile
hafizz
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 662
Location : Setapak, KL
Registration date : 26/08/2007

PostSubject: Re: RIDE BERBUKA PUASA DI BAGAN LALANG SABTU 22/9/2007   Mon Sep 24, 2007 7:34 pm

baguih la bagan lalang nih....rugi lak rase tak dpt pegi......
Back to top Go down
View user profile
Batin
roadkill
roadkill


Number of posts : 217
Location : Sentulrion
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: RIDE BERBUKA PUASA DI BAGAN LALANG SABTU 22/9/2007   Mon Sep 24, 2007 7:44 pm

Tahniah Vkings!

Sorry tak dapat ikut ada hal family sikit kat Seremban.

On the way back dari Seremban, nampak korang ride ramai-ramai hala ke Bagan Lalang. Nampak korang pun dah bersyukur.

Ok! Congrats.
Back to top Go down
View user profile
hafizazzim
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 521
Location : one step only
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: RIDE BERBUKA PUASA DI BAGAN LALANG SABTU 22/9/2007   Mon Sep 24, 2007 8:04 pm

ala hafiz , batin...setiap orang ada komitmen masing2 .... takde hal nye kalau tak pegi kali ni...lain kali banyak lagi ride...slow2 kita gi jauh lagi...dan lagi...dan lagi....selagi ada kemampuan...hehehehe
Back to top Go down
View user profile
ken77
trusted prospect
trusted prospect


Number of posts : 39
Registration date : 03/09/2007

PostSubject: Re: RIDE BERBUKA PUASA DI BAGAN LALANG SABTU 22/9/2007   Mon Sep 24, 2007 10:01 pm

nice pictures...will join at least one of the rides in future..
Back to top Go down
View user profile
Eddy
roadkill
roadkill


Number of posts : 490
Location : Eeeepo Road KL
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: RIDE BERBUKA PUASA DI BAGAN LALANG SABTU 22/9/2007   Mon Sep 24, 2007 11:51 pm

ken77 wrote:
nice pictures...will join at least one of the rides in future..


mee tooo......
Back to top Go down
View user profile
hafizazzim
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 521
Location : one step only
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: RIDE BERBUKA PUASA DI BAGAN LALANG SABTU 22/9/2007   Tue Sep 25, 2007 12:20 am

mee threee...hehehe

pekena mee udang ni pun best gak ni...... bounce bounce bounce bounce
Back to top Go down
View user profile
kelisapadi
marshall
marshall


Number of posts : 60
Registration date : 14/08/2007

PostSubject: Re: RIDE BERBUKA PUASA DI BAGAN LALANG SABTU 22/9/2007   Tue Sep 25, 2007 10:21 am

hafizazzim wrote:
mee threee...hehehe

pekena mee udang ni pun best gak ni...... bounce bounce bounce bounce

Pekena mee udang Sungai Dua Penang...syiok ooo... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
nolane
Admin
Admin


Number of posts : 353
Age : 30
Location : Old Klang Road
Registration date : 12/08/2007

PostSubject: Re: RIDE BERBUKA PUASA DI BAGAN LALANG SABTU 22/9/2007   Tue Sep 25, 2007 10:26 am

kelisapadi wrote:
hafizazzim wrote:
mee threee...hehehe

pekena mee udang ni pun best gak ni...... bounce bounce bounce bounce

Pekena mee udang Sungai Dua Penang...syiok ooo... Very Happy


manyak mahal la itu tempat.... kalau kat perak tu murah dan banyak.... sg dua aku makan 4 orang dah seratus lebih.... udang dia sekilo dah 90 lebih rm.... harga merepek repek....
Back to top Go down
View user profile http://www.lanunbikerz.com/
kelisapadi
marshall
marshall


Number of posts : 60
Registration date : 14/08/2007

PostSubject: Re: RIDE BERBUKA PUASA DI BAGAN LALANG SABTU 22/9/2007   Tue Sep 25, 2007 10:48 am

nolane wrote:
kelisapadi wrote:
hafizazzim wrote:
mee threee...hehehe

pekena mee udang ni pun best gak ni...... bounce bounce bounce bounce

Pekena mee udang Sungai Dua Penang...syiok ooo... Very Happy


manyak mahal la itu tempat.... kalau kat perak tu murah dan banyak.... sg dua aku makan 4 orang dah seratus lebih.... udang dia sekilo dah 90 lebih rm.... harga merepek repek....

Dekat Teluk Kumbar pun ada ...harga ok sikit ..
Back to top Go down
View user profile
tcleo13
marshall
marshall


Number of posts : 80
Location : Setapak, KL
Registration date : 14/08/2007

PostSubject: Re: RIDE BERBUKA PUASA DI BAGAN LALANG SABTU 22/9/2007   Tue Sep 25, 2007 8:51 pm

cheers hehehehe....saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan ribuan terima kasih kepada safwan, numiri,lee lanun, tuan jeneral alkaline dan cikgu pizan yang sudi menunggu saya yang sebegitu lama di tol sungai besi ......maaf yeh !!! heheheeheheh....kalau nama talak sini taulah apahal..hehehehehe...saya sumpah tak akan ikut you dua orang lagi !!!!!

Walaupun ini ride pertama kali...tapi memang siok.....walaupun penat ( orang baru mah )....let's make it happen again !!!! lol!
Back to top Go down
View user profile
Eddy
roadkill
roadkill


Number of posts : 490
Location : Eeeepo Road KL
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: RIDE BERBUKA PUASA DI BAGAN LALANG SABTU 22/9/2007   Wed Sep 26, 2007 12:34 am

jom kita buat ride gi makan UDANG......la pulak....
Back to top Go down
View user profile
hafizazzim
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 521
Location : one step only
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: RIDE BERBUKA PUASA DI BAGAN LALANG SABTU 22/9/2007   Wed Sep 26, 2007 1:10 am

sesapa nak tgk gambir2 ride yang clear sikit bole bukak kat gallery...kita punya mod bahagian gambir dah cuci itu gambo kasi clear skit.....
Back to top Go down
View user profile
zuan
roadkill
roadkill


Number of posts : 117
Registration date : 05/09/2007

PostSubject: Re: RIDE BERBUKA PUASA DI BAGAN LALANG SABTU 22/9/2007   Wed Sep 26, 2007 1:13 am

aish rugi x ikut isk rugi rugi Razz
Back to top Go down
View user profile
hafizazzim
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 521
Location : one step only
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: RIDE BERBUKA PUASA DI BAGAN LALANG SABTU 22/9/2007   Wed Sep 26, 2007 6:57 am

tak pe zuan...ada banyak lagi ride lepas ni...jgn tak ikut.....kita ride sampai muntah lepas ni hehehehehe
Back to top Go down
View user profile
lee VKings@Lanun troopers
roadkill
roadkill


Number of posts : 345
Location : SIR DUNK,,,,ATAS TANAH BAWAH LANGIT
Registration date : 19/09/2007

PostSubject: Re: RIDE BERBUKA PUASA DI BAGAN LALANG SABTU 22/9/2007   Wed Sep 26, 2007 9:34 am

kengkawan sumer...... pirat
si zuan akan follow kita bersama vulcan en500 oren nyer!!!! bounce bounce
kakakakakakakaka... jom zuan,, jgn malu n segan... kalau segan duk bagan!!!! cheers cheers cheers
Back to top Go down
View user profile
Undervein 600
roadkill
roadkill


Number of posts : 270
Location : Senawang
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: RIDE BERBUKA PUASA DI BAGAN LALANG SABTU 22/9/2007   Wed Sep 26, 2007 11:23 am

tcleo13 wrote:
cheers hehehehe....saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan ribuan terima kasih kepada safwan, numiri,lee lanun, tuan jeneral alkaline dan cikgu pizan yang sudi menunggu saya yang sebegitu lama di tol sungai besi ......maaf yeh !!! heheheeheheh....kalau nama talak sini taulah apahal..hehehehehe...saya sumpah tak akan ikut you dua orang lagi !!!!!

Walaupun ini ride pertama kali...tapi memang siok.....walaupun penat ( orang baru mah )....let's make it happen again !!!! lol!


Kepada pihak yg bertangungjawab,selesaikan la miscommunication ini dengan aman lol!
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: RIDE BERBUKA PUASA DI BAGAN LALANG SABTU 22/9/2007   Today at 6:13 am

Back to top Go down
 
RIDE BERBUKA PUASA DI BAGAN LALANG SABTU 22/9/2007
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» M125ZC IPOH - BERBUKA PUASA ( 4.9.2010 )
» Picture Berbuka Puasa Tg.malim 28/8/2010
» Gambar Majlis Perkahwinan Epin & Zeti 04-04-2010
» Ride to Cameron Highlands on Chinese New Year!
» Report Ride ke Pengkalan Balak, Melaka.

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
V'Kings Community :: Pengumuman Ride dan Report-
Jump to: