V'Kings Community

This forum is created by NOLANE for the V'Kings MC community.
 
HomeGalleryPortalCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Forum Baru: http://forum.v-kings.com/
Sat Oct 18, 2008 6:27 am by Admin

» Kuala Lumpur Bike Week '08
Sat Oct 18, 2008 12:49 am by amd_v535

» SAMBUTAN RUMAH TERBUKA MUAR BIKERS
Fri Oct 17, 2008 1:34 pm by nolane

» V'kings Sembang-Sembang
Fri Oct 17, 2008 1:24 pm by nolane

» KENKAWAN DAH UPGREADE MOTOT
Fri Oct 17, 2008 1:22 pm by nolane

» RIDE KE PENANG AMBIL CBX HASIM SABTU INI..
Wed Oct 15, 2008 6:14 pm by EvilPenguin

» BERITA HARI INI / TODAY'S NEWS.
Wed Oct 15, 2008 3:46 pm by nolane

» Forum Baru: http://forum.v-kings.com/
Tue Oct 14, 2008 8:23 pm by Admin

» OPEN HOUSE
Tue Oct 14, 2008 12:21 pm by a w o i

» Helmet kura-kura diharamkan
Sat Oct 11, 2008 7:34 am by Nabil

Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Forum

Share | 
 

 V'kings Sembang-Sembang

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
AuthorMessage
gegat
trusted prospect
trusted prospect


Number of posts : 28
Age : 38
Location : Georgetown, Penang.
Registration date : 04/11/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Mon Nov 05, 2007 7:08 pm

a'kum..aku tak tau nak start kat mana..so aku start ja kat sini boleh? takpa..kira bolehlah no..aku teringin nak join hangpa semua..aku baru ja booking vx 535. sok nak pi bayaq downpayment. so aku ni kira org baru la.. so nanti kalau aku ada apa2 problem bolehlah refer kat hangpa semua kan? so..takat ni dulu. jumpak lagi...slamait!!
Back to top Go down
View user profile
gegat
trusted prospect
trusted prospect


Number of posts : 28
Age : 38
Location : Georgetown, Penang.
Registration date : 04/11/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Mon Nov 05, 2007 7:25 pm

a'kum sekali lagi..sorry la geng, tak pekenai diri dulu.. aku skrg dok ka penang. gheja aku adalah ajaq budak-budak bg pandai. umoq ada la sikit lagi nak cecah 30. aku sebenaqnya dlm proses dok lip lap lip lap tunggu moto aku keluaq. so, nak tanyala pendapat sesapa kat sini pasai moto 2nd hand. apa benda yg aku patut check dulu? apa yg aku patut suruh kedai tu buat? (cat ka, tonyoh bg menghelit ka, tukaq taya ka, dll yg sewaktu dgnnya.

kat sini ada dak sapa2 yg dok area2 penang. bukan apa, aku tgk hangpa semua kebykkannya dok belah kl dan kawasan2 yg sewaktu dgnnya. nak gak aku cari geng belah penang ni. utk refer kalau moto aku nanti tu ada apa2 problem kan.

nanti kalau ada rezeki blh gak aku turun join hangpa sekali sekala ye dak. aku dok ushar tgk hangpa selalu dok lepak kat uncle don. mcm happening je..mcm best je kalau blh join...ok aku pi dulu...slamait! wassalamu...
Back to top Go down
View user profile
hafizazzim
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 521
Location : one step only
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Mon Nov 05, 2007 8:20 pm

salamz gegat.....selamat datang ke dunia v'king....kitorang kat sini sume pun baru lagi ngan motot ni......apa2 hal pun nko elok perkenal diri kat sini

http://vkings.crazy4us.com/basket-case-of-v-kings-f2/sesi-jual-diri-t2.htm

senang nak kenai.....hang cikgu ka pensyarah????

bab beli virago ni yang kena jaga carburator dia.....pastu shaft....sebenarnya elok bawak member yang tau gi tgk moto ni tapi hang dok jauh sgt kat utara.....payah la sikit.... Very Happy Very Happy Very Happy

tapi hang bole tanya bro zam (kelisapadi) atau bro kumar (kromme1200)...depa mmg otai kat sana tu....... Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
nolane
Admin
Admin


Number of posts : 353
Age : 30
Location : Old Klang Road
Registration date : 12/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Mon Nov 05, 2007 11:16 pm

salams gegat.... satu lagi geng penang mai no..... sama suku ngan bro kelisapadi & bro kromme..... welkom to da club.... cheers
Back to top Go down
View user profile http://www.lanunbikerz.com/
Batin
roadkill
roadkill


Number of posts : 217
Location : Sentulrion
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Tue Nov 06, 2007 3:03 am

Selamat datang gegat... Nice to have you here.

P.s. Ni ubat gegat lipas ke atau ubat gegat tikus? Heehhee ....gurau aje cikgu.
Back to top Go down
View user profile
samson
roadkill
roadkill


Number of posts : 119
Location : OUG
Registration date : 17/10/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Tue Nov 06, 2007 9:10 am

Welcome to da club gegat. Cheers
Back to top Go down
View user profile http://vkings.crazy4us.com
arm4815
trusted prospect
trusted prospect


Number of posts : 37
Location : CarJunk
Registration date : 06/11/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Tue Nov 06, 2007 9:23 am

Hi.. Aku dah pekenalkan diri kat sessi jual diri tu..

Ni nak crita sket.. Aku baru ambil satu xv535 tahun 95.. maksuk aku ambil tu ambik x beli.. Moto dah tersadei dlm 6 bln. Skarang moto tu ada kat Zey Bikerz Kajang.. dengan petrol tank karat atas / bwh. dan tayar pun dah botak.. keadaan moto sbelum tersadai ialah running conditions.

Soalannyer ialah.. Very Happy

1. adakah kene tukar tank petrol tu ke2 2 nyer skali atau cukup dengan cuci dan tambah fuel filter kat hos masuk carb tu.. sebab yg aku dengar vrago ni carbnyer sensitive..

2. kat manekah tayar murah2 untuk vrago ni.. dan brand apa yg average vking pakai untuk daily commute..

Sekian trima kaseyyy...
Back to top Go down
View user profile
samson
roadkill
roadkill


Number of posts : 119
Location : OUG
Registration date : 17/10/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Tue Nov 06, 2007 10:09 am

arm4815 wrote:
Hi.. Aku dah pekenalkan diri kat sessi jual diri tu..

Ni nak crita sket.. Aku baru ambil satu xv535 tahun 95.. maksuk aku ambil tu ambik x beli.. Moto dah tersadei dlm 6 bln. Skarang moto tu ada kat Zey Bikerz Kajang.. dengan petrol tank karat atas / bwh. dan tayar pun dah botak.. keadaan moto sbelum tersadai ialah running conditions.

Soalannyer ialah.. Very Happy

1. adakah kene tukar tank petrol tu ke2 2 nyer skali atau cukup dengan cuci dan tambah fuel filter kat hos masuk carb tu.. sebab yg aku dengar vrago ni carbnyer sensitive..

2. kat manekah tayar murah2 untuk vrago ni.. dan brand apa yg average vking pakai untuk daily commute..

Sekian trima kaseyyy...

Dear gegat, biasanya kalu moto tu dah tersadai lama tank karat tu payah nak cuci bro, biasanya tank tu kena operate dan cuci, chemical wash ngan filter tu tak cukup. dan tire biasanya kitorg tukor ket KS motor aka ahfatt ket Jln ipoh opposite Dynasty hotel. biasa moto2 kitorg htr ket sana, sbb owner aka mechanicnya ble dipercayai dasn harganya pon berpatutan.Harap2 information ni ble tlg.
welcome to the hse of Vkings.king
Cheers:cheers:
Back to top Go down
View user profile http://vkings.crazy4us.com
hafizazzim
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 521
Location : one step only
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Tue Nov 06, 2007 10:18 am

arm4815 wrote:
Hi.. Aku dah pekenalkan diri kat sessi jual diri tu..

Ni nak crita sket.. Aku baru ambil satu xv535 tahun 95.. maksuk aku ambil tu ambik x beli.. Moto dah tersadei dlm 6 bln. Skarang moto tu ada kat Zey Bikerz Kajang.. dengan petrol tank karat atas / bwh. dan tayar pun dah botak.. keadaan moto sbelum tersadai ialah running conditions.

Soalannyer ialah.. Very Happy

1. adakah kene tukar tank petrol tu ke2 2 nyer skali atau cukup dengan cuci dan tambah fuel filter kat hos masuk carb tu.. sebab yg aku dengar vrago ni carbnyer sensitive..

2. kat manekah tayar murah2 untuk vrago ni.. dan brand apa yg average vking pakai untuk daily commute..

Sekian trima kaseyyy...

Bro arm......
1. Kalau boleh tukar tank dua2 sbb tank ni byk tpt karat tersorok.....tapi ada member dia cuci aje tank da selamat (sky7777) tapi ada member yang kena samapai terpaksa tukau carb.......nak selamat tukar je tank...
2. tayo nko nak pakai tayo apa...yang elok bridgestone/pirelli/metzeller....bridgestone palin ramai pakai.....blakang 150/80 15 depan 100/90......bridgestone dlm area 300++ tapi pirelli/metzeller mahei skit kot...
nak murah pakai duro/maxxis/cougar.....not suggested coz tayar ni licin skit (hard compound) area 200++

sekian...haram maklong Very Happy
Back to top Go down
View user profile
arm4815
trusted prospect
trusted prospect


Number of posts : 37
Location : CarJunk
Registration date : 06/11/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Tue Nov 06, 2007 12:18 pm

samson wrote:


Dear gegat, biasanya kalu moto tu dah tersadai lama tank karat tu payah nak cuci bro, biasanya tank tu kena operate dan cuci, chemical wash ngan filter tu tak cukup. dan tire biasanya kitorg tukor ket KS motor aka ahfatt ket Jln ipoh opposite Dynasty hotel. biasa moto2 kitorg htr ket sana, sbb owner aka mechanicnya ble dipercayai dasn harganya pon berpatutan.Harap2 information ni ble tlg.
welcome to the hse of Vkings.king
Cheers:cheers:

Dear Incik samson atas itu saya punya soalan..
Amway Anyway trema kaseyy kerna sudi beri info..

Satu lagi soalan..

Aggaran rege tank atas/bawah.. kedai manakah ianya bole dijumpai..?
Sekian Trema kassey in advance..
Harap dapat beri mukjizat petunjuk..

P/S bro sammawie hafisazzim rege bridgestone 300++ tu dpan blakang ker..
Back to top Go down
View user profile
samson
roadkill
roadkill


Number of posts : 119
Location : OUG
Registration date : 17/10/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Tue Nov 06, 2007 1:48 pm

arm4815 wrote:
samson wrote:


Dear gegat, biasanya kalu moto tu dah tersadai lama tank karat tu payah nak cuci bro, biasanya tank tu kena operate dan cuci, chemical wash ngan filter tu tak cukup. dan tire biasanya kitorg tukor ket KS motor aka ahfatt ket Jln ipoh opposite Dynasty hotel. biasa moto2 kitorg htr ket sana, sbb owner aka mechanicnya ble dipercayai dasn harganya pon berpatutan.Harap2 information ni ble tlg.
welcome to the hse of Vkings.king
Cheers:cheers:

Dear Incik samson atas itu saya punya soalan..
Amway Anyway trema kaseyy kerna sudi beri info..

Satu lagi soalan..

Aggaran rege tank atas/bawah.. kedai manakah ianya bole dijumpai..?
Sekian Trema kassey in advance..
Harap dapat beri mukjizat petunjuk..

P/S bro sammawie hafisazzim rege bridgestone 300 tu dpan blakang ker..
bro gegat, pasal rege tank ats/bawah nak dpt kat ne ni kena tanya otai otai vkians seperti hafiszazim/eddie,safwan budak jahat,atau yg lain2 yg sewaktu denganya

Cheers
Back to top Go down
View user profile http://vkings.crazy4us.com
numiri
trusted prospect
trusted prospect


Number of posts : 24
Age : 39
Location : Desa Pandan
Registration date : 19/09/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Mon Nov 19, 2007 1:56 pm

dear bro nolane aka tuan tanah aka admin

dgr nya intruder tuan berproblem

masa tts tuan tanah takder rase mcm somethin missing le...
Back to top Go down
View user profile
nolane
Admin
Admin


Number of posts : 353
Age : 30
Location : Old Klang Road
Registration date : 12/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Mon Nov 19, 2007 2:42 pm

numiri wrote:
dear bro nolane aka tuan tanah aka admin

dgr nya intruder tuan berproblem

masa tts tuan tanah takder rase mcm somethin missing le...

apa nak buat.... ku hanya hanya insan biasa nuar Crying or Very sad
Back to top Go down
View user profile http://www.lanunbikerz.com/
Eddy
roadkill
roadkill


Number of posts : 490
Location : Eeeepo Road KL
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Wed Nov 21, 2007 1:28 pm

Lan...... mana sambal jering?.... hehehe
Back to top Go down
View user profile
samson
roadkill
roadkill


Number of posts : 119
Location : OUG
Registration date : 17/10/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Wed Nov 21, 2007 2:03 pm

Anubis wrote:
Lan...... mana sambal jering?.... hehehe

aaits anu...........now see u appearing.. tot u d*** already..heheheh, tot now u got new chicks in new opis and forgot about us d......good to hear that u r still alive...hehehehehe
Back to top Go down
View user profile http://vkings.crazy4us.com
Undervein 600
roadkill
roadkill


Number of posts : 270
Location : Senawang
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Wed Nov 21, 2007 10:11 pm

Aku 2nd kan Anu cheers

Mano sambal jering Den bang Encem? Suspect
Back to top Go down
View user profile
ken77
trusted prospect
trusted prospect


Number of posts : 39
Registration date : 03/09/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Thu Nov 22, 2007 4:26 pm

helo all kings! Sorry la, lately very busy, jadi tak sempat join all your outing and TTS..hopefully work can be settled soon and join you guys back!! Cheers!
Back to top Go down
View user profile
Eddy
roadkill
roadkill


Number of posts : 490
Location : Eeeepo Road KL
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Wed Dec 05, 2007 1:56 am

]quote="samson"]
Anubis wrote:
Lan...... mana sambal jering?.... hehehe

aaits anu...........now see u appearing.. tot u d*** already..heheheh, tot now u got new chicks in new opis and forgot about us d......good to hear that u r still alive...hehehehehe[/quote]



No Sam... i am still very much alive..... and I havent forgotten you guys.... Even i'm not there with you guys.... my prayers and goodwill will always be there......
Back to top Go down
View user profile
a w o i
roadkill
roadkill


Number of posts : 148
Location : Serdang * Bangi * Subang
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Wed Dec 05, 2007 2:10 am

wanted to join u all..but workloads and more more problems comes out!!urrgghhhhh!!!damn!!
Back to top Go down
View user profile
Batin
roadkill
roadkill


Number of posts : 217
Location : Sentulrion
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Wed Dec 05, 2007 2:23 am

Takpe Awoi.... Janji bisnes ko maju dan duit masuk. Byk lah berdoa dan bersabar.
Back to top Go down
View user profile
Undervein 600
roadkill
roadkill


Number of posts : 270
Location : Senawang
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Wed Dec 05, 2007 3:13 pm

Dah 101 org register ye.
Senyap tak senyap. cheers
Back to top Go down
View user profile
a w o i
roadkill
roadkill


Number of posts : 148
Location : Serdang * Bangi * Subang
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Mon Dec 10, 2007 1:10 pm

Batin wrote:
Takpe Awoi.... Janji bisnes ko maju dan duit masuk. Byk lah berdoa dan bersabar.

insya Allah..aminn..
Back to top Go down
View user profile
Eddy
roadkill
roadkill


Number of posts : 490
Location : Eeeepo Road KL
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Wed Dec 12, 2007 1:13 pm

Undervein 600 wrote:
Dah 101 org register ye.
Senyap tak senyap. cheers



Yup... happy dan gembira bila ramai yang register.... Tapi kegumbiraan akan bertambah berlipat ganda bila semua yang register tu boleh mengaktifkan diri dalam aktiviti VKINGS.... i.e.... tts, ride, berforum dan lain-lain yang sewaktu dengannya....
Back to top Go down
View user profile
gegat
trusted prospect
trusted prospect


Number of posts : 28
Age : 38
Location : Georgetown, Penang.
Registration date : 04/11/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Thu Jan 17, 2008 10:49 pm

itulah...aku baru je register dlm forum ni, belum jadi ahli formal lagi, teringin nak join tts, xtvt dll...tapi memandangkan aku kat sini.. (simpan jelah angan2 aku tu)

p/s : eh...pakat pi mana habih? senyap je skrg ni...ooo mungkin bz kot sbb masuk tahun baru...
Back to top Go down
View user profile
a w o i
roadkill
roadkill


Number of posts : 148
Location : Serdang * Bangi * Subang
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Tue Jan 22, 2008 5:15 pm

aku da juai motor ku..skang pakai 2strokes..insya Allah..ada rezeki..pakai 4 strokes balik..akan join gak korang bila free..hehehe..

sbb skang aku ada masalah..ada sesape bleh tolong x?aku nk cari gangster ar..or kaki pukul ke..nk upah suh pukul org..safwan budak baik da tau masalah aku..aku ckp haritu..tp xde respon lagi..wan2..mana ko pegi da..
sbb aku da kena tipu (bleh la beli virago tahun 1997 sebiji)..tu yg aku nk cari gengster tu..at least kalau aku x dpt duit..aku puas hati..tp..kalau setel..xde masalah la..ni da 3 bulan aku xdpt2 lagi refund..

dari sehari ke seminggu ke bulan..tu yg hangin tu..so..sesape ada kenalan...yg bleh membantu..di alu-alukan...

cal or sms..017 345 3454
019 319 4554

TQ...huhuhuhu..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Today at 6:18 am

Back to top Go down
 
V'kings Sembang-Sembang
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 10Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
V'Kings Community :: Disclaimer :: Sembang Kosong-
Jump to: