V'Kings Community

This forum is created by NOLANE for the V'Kings MC community.
 
HomeGalleryPortalCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Forum Baru: http://forum.v-kings.com/
Sat Oct 18, 2008 6:27 am by Admin

» Kuala Lumpur Bike Week '08
Sat Oct 18, 2008 12:49 am by amd_v535

» SAMBUTAN RUMAH TERBUKA MUAR BIKERS
Fri Oct 17, 2008 1:34 pm by nolane

» V'kings Sembang-Sembang
Fri Oct 17, 2008 1:24 pm by nolane

» KENKAWAN DAH UPGREADE MOTOT
Fri Oct 17, 2008 1:22 pm by nolane

» RIDE KE PENANG AMBIL CBX HASIM SABTU INI..
Wed Oct 15, 2008 6:14 pm by EvilPenguin

» BERITA HARI INI / TODAY'S NEWS.
Wed Oct 15, 2008 3:46 pm by nolane

» Forum Baru: http://forum.v-kings.com/
Tue Oct 14, 2008 8:23 pm by Admin

» OPEN HOUSE
Tue Oct 14, 2008 12:21 pm by a w o i

» Helmet kura-kura diharamkan
Sat Oct 11, 2008 7:34 am by Nabil

Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Forum

Share | 
 

 V'kings Sembang-Sembang

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
AuthorMessage
hafizazzim
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 521
Location : one step only
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Thu Aug 23, 2007 10:52 am

127km fulltank itu suda cantik....

pasal reserve switch....kena tanya sky7777...dia ada buat sendiri masalah ni...DIY...
kalau tak silap ada kena kena mengena dengan fuelpump dan magnet kat situ...

all the best bounce bounce
Back to top Go down
View user profile
kelisapadi
marshall
marshall


Number of posts : 60
Registration date : 14/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Thu Aug 23, 2007 11:00 am

hafizazzim wrote:
127km fulltank itu suda cantik....

pasal reserve switch....kena tanya sky7777...dia ada buat sendiri masalah ni...DIY...
kalau tak silap ada kena kena mengena dengan fuelpump dan magnet kat situ...

all the best bounce bounce

Thanks bro...
calling bro sky7777, mintak tolon... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Undervein 600
roadkill
roadkill


Number of posts : 270
Location : Senawang
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Thu Aug 23, 2007 11:04 am

Panggilan penumpang bagi pesawat 7777,sila masuk kelaman thread ini bagi membantu menyelesaikan masalah teknikal yang begitu menarik. Laughing

Allo Sky,ko kat mana da.Aku pun dak mintak ko ajar camno nak tweak problem reserved ni Laughing

PEACE
Back to top Go down
View user profile
kelisapadi
marshall
marshall


Number of posts : 60
Registration date : 14/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Thu Aug 23, 2007 11:06 am

Undervein 600 wrote:
Panggilan penumpang bagi pesawat 7777,sila masuk kelaman thread ini bagi membantu menyelesaikan masalah teknikal yang begitu menarik. Laughing

Allo Sky,ko kat mana da.Aku pun dak mintak ko ajar camno nak tweak problem reserved ni Laughing

PEACE

Bagus,
bukan aper...kita tau nak gauge berapa jauh motor leh pegi tapi kekadang kalau ada backup plan lagi bagus kan? Very Happy
Back to top Go down
View user profile
nolane
Admin
Admin


Number of posts : 353
Age : 30
Location : Old Klang Road
Registration date : 12/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Thu Aug 23, 2007 12:09 pm

127 km tu cekik minyak la bro..... biasa tangki virago normal boleh sampai 100mile = 160km baru masuk reserve on normal speed. Cuba check balik main jet sedare.... pasal reserve tak masuk tu cuba ketuk2 sket kat salur reserver tuh. Tanya safwan pasal dia penah kena rasanya..... biasakan main minya sampai reserve.
Back to top Go down
View user profile http://www.lanunbikerz.com/
kelisapadi
marshall
marshall


Number of posts : 60
Registration date : 14/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Thu Aug 23, 2007 12:20 pm

nolane wrote:
127 km tu cekik minyak la bro..... biasa tangki virago normal boleh sampai 100mile = 160km baru masuk reserve on normal speed. Cuba check balik main jet sedare.... pasal reserve tak masuk tu cuba ketuk2 sket kat salur reserver tuh. Tanya safwan pasal dia penah kena rasanya..... biasakan main minya sampai reserve.

Soalan..trip meter tu dalam km ker miles...?
Saya selalu cruising dalam 80-90kmj sahaja...
Salur reserve tu kat mana? Ada jugak saya serve internet ttg problem ni..ada yang kata fuel pump reserve rosak, ader yang kata previous owner buat direct...yang lagi best diaorang kata suis fuel tu terbalik..on pi reserve, reserve pi on... scratch
Nak pi ketuk fuel line lps ni... Very Happy thanks bro nolane..
Back to top Go down
View user profile
Eddy
roadkill
roadkill


Number of posts : 490
Location : Eeeepo Road KL
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Thu Aug 23, 2007 3:17 pm

kelisapadi wrote:
nolane wrote:
127 km tu cekik minyak la bro..... biasa tangki virago normal boleh sampai 100mile = 160km baru masuk reserve on normal speed. Cuba check balik main jet sedare.... pasal reserve tak masuk tu cuba ketuk2 sket kat salur reserver tuh. Tanya safwan pasal dia penah kena rasanya..... biasakan main minya sampai reserve.

Soalan..trip meter tu dalam km ker miles...?
Saya selalu cruising dalam 80-90kmj sahaja...
Salur reserve tu kat mana? Ada jugak saya serve internet ttg problem ni..ada yang kata fuel pump reserve rosak, ader yang kata previous owner buat direct...yang lagi best diaorang kata suis fuel tu terbalik..on pi reserve, reserve pi on... scratch
Nak pi ketuk fuel line lps ni... Very Happy thanks bro nolane..


I setuju ngan nolane.....mungkin masalah ngan main jet.... check menda tuh.... pasai reserve tank ni..... jangan buat macam aku dulu.... top up minyak kerap sangat sampai tak sempat masuk reserve.... sekali sekala kite kena biar minyak masuk reserve kalu tidak fuel pump tu tak berfungsi..... mahal nak ganti wooooo.....


Lgi satu hal.... kekadang bila reserve kick in kita tak dengar/notice.... itu yang boleh kekadang terlajak sampai kontang tank cam aku kat hiway Sg Besi aritu.... jenuh nak menolak weh!.....
Back to top Go down
View user profile
Undervein 600
roadkill
roadkill


Number of posts : 270
Location : Senawang
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Thu Aug 30, 2007 11:50 am

Aku rasa ahli & web ni kena ada anjakan PARADIGMA le,
Why does this forum masa Gua Kelam Suspect

BTW welcome to any new member here.

PEACE
Back to top Go down
View user profile
Eddy
roadkill
roadkill


Number of posts : 490
Location : Eeeepo Road KL
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Thu Aug 30, 2007 9:16 pm

Undervein 600 wrote:
Aku rasa ahli & web ni kena ada anjakan PARADIGMA le,
Why does this forum masa Gua Kelam Suspect

BTW welcome to any new member here.

PEACE



Ko cakap apa ni Vein... tak pahe aku no..... bahasa ko tu tinngi sangat... edukated...sofistikated...macam macam kated lagi....
Back to top Go down
View user profile
Undervein 600
roadkill
roadkill


Number of posts : 270
Location : Senawang
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Thu Aug 30, 2007 11:04 pm

Kehkeh Laughing

Aku pun tak tau apa yang aku cakap tu En Eddy lol!
Back to top Go down
View user profile
Jimmy Sell
marshall
marshall


Number of posts : 70
Age : 43
Registration date : 14/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Sat Sep 01, 2007 1:41 am



Macam mana nak cek samada reserve tank fuel pump masih berfungsi tanpa running sampai main tank habis minyak? Bila sampai masa tu, enjin mati tengah jalan dah too late tu... N takkan kita nak rounding kat stesyen minyak kasi habis minyak... Ah Fatt bole buat testing? I kan pegi pagi pagi sabtu, hopefully sebelum terlalu banyak kereta.
Back to top Go down
View user profile
nolane
Admin
Admin


Number of posts : 353
Age : 30
Location : Old Klang Road
Registration date : 12/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Sat Sep 01, 2007 1:51 am

Jimmy73 wrote:


Macam mana nak cek samada reserve tank fuel pump masih berfungsi tanpa running sampai main tank habis minyak? Bila sampai masa tu, enjin mati tengah jalan dah too late tu... N takkan kita nak rounding kat stesyen minyak kasi habis minyak... Ah Fatt bole buat testing? I kan pegi pagi pagi sabtu, hopefully sebelum terlalu banyak kereta.

ya jimmy... better you check... takut nanti terlambat susah.... cuba suruh ah fatt servis fuel pump and reserve punya salur tu takut sudah tersumbat.
Back to top Go down
View user profile http://www.lanunbikerz.com/
Batin
roadkill
roadkill


Number of posts : 217
Location : Sentulrion
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Sat Sep 01, 2007 12:50 pm

Aku mempunyai persoalan yang sama dan pernah bertanya pada Ahfatt. Dia kata petrol pump tak boleh servis. Kalau dah bukak dia punya parts maka kira rosak. Kalau petrol pump rosak kita tak akan dengar bunyi bergetar pada side casing bawah seat tu semasa kita switch on enjin. Kalau bergetar maknanya ok.

Lebih jelas kalau pakai petrol filter yg dipasang pada tiub petrol (tiub tu betul2 atas enjin block belakang). Kita akan nampak minyak tu naik.

Kalau petrol pump rosak...nak beli ori punya mahal...tetapi ahfatt boleh gantikan dengan modified version. Dan utk makluman petrol pump virago susah nak rosak.

Diharapkan maklumat yg dikongsi ini betul...kalau salah minta maaf.
Back to top Go down
View user profile
Eddy
roadkill
roadkill


Number of posts : 490
Location : Eeeepo Road KL
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Sun Sep 02, 2007 2:01 am

Batin wrote:
Aku mempunyai persoalan yang sama dan pernah bertanya pada Ahfatt. Dia kata petrol pump tak boleh servis. Kalau dah bukak dia punya parts maka kira rosak. Kalau petrol pump rosak kita tak akan dengar bunyi bergetar pada side casing bawah seat tu semasa kita switch on enjin. Kalau bergetar maknanya ok.

Lebih jelas kalau pakai petrol filter yg dipasang pada tiub petrol (tiub tu betul2 atas enjin block belakang). Kita akan nampak minyak tu naik.

Kalau petrol pump rosak...nak beli ori punya mahal...tetapi ahfatt boleh gantikan dengan modified version. Dan utk makluman petrol pump virago susah nak rosak.

Diharapkan maklumat yg dikongsi ini betul...kalau salah minta maaf.


I agree with Batin....
Back to top Go down
View user profile
Jimmy Sell
marshall
marshall


Number of posts : 70
Age : 43
Registration date : 14/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Sun Sep 02, 2007 2:07 am

eddyanubis wrote:
Batin wrote:
Aku mempunyai persoalan yang sama dan pernah bertanya pada Ahfatt. Dia kata petrol pump tak boleh servis. Kalau dah bukak dia punya parts maka kira rosak. Kalau petrol pump rosak kita tak akan dengar bunyi bergetar pada side casing bawah seat tu semasa kita switch on enjin. Kalau bergetar maknanya ok.

Lebih jelas kalau pakai petrol filter yg dipasang pada tiub petrol (tiub tu betul2 atas enjin block belakang). Kita akan nampak minyak tu naik.

Kalau petrol pump rosak...nak beli ori punya mahal...tetapi ahfatt boleh gantikan dengan modified version. Dan utk makluman petrol pump virago susah nak rosak.

Diharapkan maklumat yg dikongsi ini betul...kalau salah minta maaf.


I agree with Batin....

baru lihat Ah Fatt cek pump. Tapi untuk buat benda lain. 1st CABUT fuel tube, then pasang ignition, then turn on the reserve switch. Petrol comes out like tap. Tapi sebeb dia buat begitu pagi tadi is to get petrol to wash the engine, to check for oil leak.
Back to top Go down
View user profile
kelisapadi
marshall
marshall


Number of posts : 60
Registration date : 14/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Sun Sep 02, 2007 11:39 am

Jimmy73 wrote:


Macam mana nak cek samada reserve tank fuel pump masih berfungsi tanpa running sampai main tank habis minyak? Bila sampai masa tu, enjin mati tengah jalan dah too late tu... N takkan kita nak rounding kat stesyen minyak kasi habis minyak... Ah Fatt bole buat testing? I kan pegi pagi pagi sabtu, hopefully sebelum terlalu banyak kereta.

Happened to me once... Razz
Back to top Go down
View user profile
Undervein 600
roadkill
roadkill


Number of posts : 270
Location : Senawang
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Wed Sep 05, 2007 7:45 pm

Eddy,ko katner?
Aku rindu ko la Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
Eddy
roadkill
roadkill


Number of posts : 490
Location : Eeeepo Road KL
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Thu Sep 06, 2007 1:19 pm

Undervein 600 wrote:
Eddy,ko katner?
Aku rindu ko la Rolling Eyes



ada.... masih idup....he he he
Back to top Go down
View user profile
Undervein 600
roadkill
roadkill


Number of posts : 270
Location : Senawang
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Thu Sep 06, 2007 1:24 pm

Thank God u still alive and kickin Laughing
Back to top Go down
View user profile
Eddy
roadkill
roadkill


Number of posts : 490
Location : Eeeepo Road KL
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Thu Sep 06, 2007 1:28 pm

yup... miss kutukin' you too bro... he he he
Back to top Go down
View user profile
hafizazzim
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 521
Location : one step only
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Thu Sep 06, 2007 3:19 pm

haiya....ini dua olang aa lagi teruyk dari orang bercinta la....
Back to top Go down
View user profile
Eddy
roadkill
roadkill


Number of posts : 490
Location : Eeeepo Road KL
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Thu Sep 06, 2007 3:41 pm

hafizazzim wrote:
haiya....ini dua olang aa lagi teruyk dari orang bercinta la....



ko jeles ke huh???... jeles cakap jeles....
Back to top Go down
View user profile
Undervein 600
roadkill
roadkill


Number of posts : 270
Location : Senawang
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Thu Sep 06, 2007 3:47 pm

Wakakakakakakaka lol!
Back to top Go down
View user profile
hafizazzim
hell blazer
hell blazer


Number of posts : 521
Location : one step only
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Thu Sep 06, 2007 4:30 pm

jealous tu tak la....gelious ada la.......... silent
Back to top Go down
View user profile
Eddy
roadkill
roadkill


Number of posts : 490
Location : Eeeepo Road KL
Registration date : 13/08/2007

PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Thu Sep 06, 2007 4:37 pm

lol!
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: V'kings Sembang-Sembang   Today at 6:18 am

Back to top Go down
 
V'kings Sembang-Sembang
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 10Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
V'Kings Community :: Disclaimer :: Sembang Kosong-
Jump to: